Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Догляд за шкіряними меблями
  22.02.2017

Розкіш та чарівність шкіряних меблів здавна приваблює поціновувачів вишуканого стилю. І не дарма, адже лаконічність і кольорова гама  цього матеріалу дозволяє використовувати його в найрізноманітніших інтер’єрах. Але не дивлячись на те, що шкіра вважається довговічним і міцним матеріалом, вона потребує особливого догляду. Як зберегти первозданний вигляд та якісні характеристики шкіряної обшивки?

Еластичність шкіряних виробів

Як ви могли часто помічати, на диванах та кріслах, обшитих шкірою, з’являються непривабливі тріщини. Причиною цього може стати занадто низький рівень вологи в повітрі. Щоб уникнути цієї неприємної проблеми, не варто розташовувати шкіряні меблі біля опалювальних засобів та камінів, а також підтримуйте відповідну вологість у приміщенні (65-70%).

До найкращих профілактичних дій належить особлива процедура зволоження. Вона полягає у відновленні жирового шару шкіри спеціальними засобами. Часто для цього запрошують майстрів, але можна провести її і самостійно. Для цього раз на рік необхідно протирати меблі засобами на основі стеарину, також можна використовувати оливкову, ланолінову і касторову олію або гліцерин. В якості матеріалу для протирання варто обирати саме фланелеву тканину, вона має ідеальну ступінь м’якості і не пошкодить поверхню обшивки.

Плями і забруднення                                                                                                                     

Шкіра – натуральний матеріал, і вона має тенденцію до надмірного вбирання всього, що опиняється на її поверхні. Чим довше пляма знаходиться на шкіряних меблях, тим стає більше імовірність того, що вона залишиться там навічно.

Очевидно, що не можна передбачити коли саме на ваш дорогоцінний диван капне соус, чи проллється червоне вино, саме тому необхідно мати в запасі спеціальні засоби для видалення плям зі шкіри. Зауважте, що для анілінової та лакованої шкіри ці засоби різні, отже варто одразу визначити її тип. Якщо ви все ж таки встигли помітити момент забруднення, то не гайте часу і одразу витріть пляму ганчіркою або губкою, змоченою в мильному розчині, після чого пройдіться сухою шерстяною тканиною щоб прибрати залишки вологи. Але не варто захоплюватися, адже тендітна фактура шкіри може легко зіпсуватися, а колір стертися. Тому ніколи не тріть шкіряні меблі занадто довго і сильно, навіть якщо пляма не зникає повністю, це призводить до закриття пор, після чого лишається глянцевий відбиток.

Народні методи догляду

Якщо обставини склалися не найкращим чином, і у вас вдома все ж не виявилося спеціальних засобів для догляду за шкіряними виробами, на допомогу прийдуть прості, але дієві «народні» методи. Ось найбільш популярні з них:

  • Щоб усунути затерті сліди, пройдіться по ним шкіркою апельсину, це допоможе швидко і якісно надати меблям більш здорового вигляду.
  • Коров’яче молоко надає шкіряним виробам блиску та м’якості, а також усуває плями. Достатньо злегка намочити ним губку й обережно протерти поверхню.
  • Значною популярністю серед «сердитих» методів догляду користуються засоби для шкіряного взуття. Ними також можна відновити зовнішній вигляд дивану, але за умови, що вони призначені тільки для натуральної шкіри.

Меблі – це перлина будь-якого інтер’єру, тому не дивно, що вони вимагають до себе такого бережного ставлення. Компанія Брістоль пропонує вам величезний вибір меблів на будь-який смак та гаманець. Купити меблі ви можете на нашому сайті, вибравши саме ті моделі, які підкреслять унікальність і самобутність оселі та її господарів.

Повернутись
Зворотній зв'язок