Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Чому висота матраца – це важливий критерій
  29.04.2020

Висота матраца являється настільки ж важливим фактором його зручного використання, як і наповнення. Існує кілька типів матраців і кожен з них відрізняється низкою характеристик, про які ми детальніше розповімо в даній статті.

Чому слід враховувати висоту матраца?

Під вагою тіла людини матрац прогинається, особливо коли вона у сплячому і повністю розслабленому стані. Зважаючи на це, чим вищим буде матрац і чим більшим буде прогин верхньої частини, тим кращими будуть умови для сну. Висота матраца значною мірою залежить від його типу. Зазвичай односторонні та безпружинні моделі є набагато нижчими порівняно з двосторонніми (одна сторона з яких використовується взимку, а інша – в літню пору) або матрацами, в основі яких є пружинні блоки.

Як правильно виміряти висоту матраца?

Для цього необхідно покласти матрац на рівну поверхню й «озброїтись» лінійкою. Після цього слідувати наступним крокам:

1. Покласти матрац на рівну поверхню (до прикладу, підлогу).

2. Покласти на поверхню матраца лист щільного паперу або інший тонкий щільний предмет, який виступав би за краї матраца.

3. Провести замір від підлоги до рівня, на якому знаходиться покладений на матрац предмет.

Виміри слід проводити саме в такий спосіб, враховуючи висоту відступів між верхніми та нижніми кантами виробу, що можуть додавати до загальної висоти близько 15 мм.

Типи матраців і їхня висота

Серед різноманіття сучасних матраців знайдуться й моделі висотою 3-4 см. Їх називають топперами. Частіше всього вони використовуються у якості наматрацників, для додаткової зручності основного матраца. Однак для повноцінного спального місця вони точно не згодяться.

Висота повноцінних ортопедичних матраців складає 8-10 см. Найкраще вони підійдуть невеликим за статурою людям. У безпружинних варіантах показник становить 16-20 см й саме їм надають перевагу більшість користувачів. Для осіб з надмірною вагою найкращим вибором стануть пружинні матраци, висота яких може досягати 30-40 см.  

Важливо пам’ятати!

Матрац повинен відповідати розміру ліжка. Якщо спальна поверхня буде більшою, ніж каркас основи, це не лише створить дискомфорт під час відпочинку, а й негативно вплине на зовнішній вигляд.

Наша пропозиція

При покупці матраца або інших елементів обстановки спальної кімнати слід надавати перевагу надійним та перевіреним постачальникам. Найкращі зразки продукції від українських виробників ви зможете знайти у каталогах нашого онлайн-магазину меблів Брістоль. Тут в режимі онлайн кожен охочий матиме змогу не лише ознайомитись з зображеннями та описом бажаних моделей, а й купити меблі, матраци, футони та топпери за доступними цінами всього за кілька хвилин.

Повернутись
Зворотній зв'язок