Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
5 найпопулярніших дизайнерських стільців
  01.08.2017

Дизайнерські речі здатні передати настрій та характер свого майстра та створити особливу атмосферу у будь-якому приміщенні. З-поміж великої кількості створених шедеврів існують такі меблі, мати які у своєму інтер’єрі хотів би кожен поціновувач мистецтва.

Panton Chair

Датський дизайнер Вернер Пантон був однією з найвпливовіших постатей у мистецьких колах впродовж 1960-70-х років. Він мав прагнення створити таке комфортне крісло, яке являло б собою одну частину матеріалу та яке можна було б застосовувати будь-де. Тож у 1967 році Пантон представив громадськості свій доробок – стілець незвичної форми, ніжка якого плавно перетікає у сидіння, а сидіння у свою чергу – в спинку. Через особливість конструкції Panton Chair з’явились у продажі лише у 1999 році. Цей стілець відразу отримав численну кількість прихильників та залишається популярним і на сьогоднішній день. У Музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку знаходиться одна з найдавніших моделей Panton Chair.

ZigZag Chair

Зовсім протилежною до попередньої моделі є робота Герріта Томаса Рітвельда з Нідерландів. Представлений у 1932 році зразок стільця, який складався з чотирьох окремих площин, розташованих під різними кутами, характеризувався чіткими геометричними лініями та абсолютним мінімалізмом. Такі меблі за короткий час знайшли своє місце у житлових приміщеннях, закладах харчування та навіть офісах. З часом дана модель удосконалювалась і тепер можна побачити новий, обшитий м’яким матеріалами варіант ZigZag Chair.

Ant Chair

Ще один датський дизайнер Арне Якобсен у 1952 році представив стілець під назвою Ant, що перекладається на українську як «мураха». Пояснюється ця назва неординарною конструкцією меблів – спинки та сидіння являються одним цілим та своїми контурами нагадують мураху. Першопочатково такий стілець мав три ніжки, та з початком масового виробництва у Ant «з’явилась» ще одна опора.

Eames (Eiffel Shell) Chair

Ця модель – результат роботи американських дизайнерів, подружжя Чарльза та Рей Імс. В 1948 році вони вирішили втілити свою задумку та створити комфортабельний та універсальний стілець. За їхніми словами, на роботу над меблями їх надихнула знаменита Ейфелева вежа у Парижі, після відвідин якої вони набрались натхнення та творчих сил. Каркас стільця має подібний до цієї архітектурної пам’ятки вигляд. Він виготовлявся як з металу, так і з деревини. Основна ж частина Eiffel Shell виготовлена у вигляді увігнутої напівсфери.

Tulip Chair 

Ще одним відомим зразком меблевого мистецтва є витвір Ееро Саарінена з Фінляндії – стілець Tulip. Назву, яка перекладається на українську як «тюльпан», ці меблі отримали недарма, адже форма конструкції чимось нагадує форму квітки тюльпана. У 1956 році цей стілець здобув величезну популярність через свою небачену раніше форму та практичність. Замість звичних ніжок основою цієї моделі виступає своєрідний механізм, завдяки якому сидіння може повертатись на 360°. Саме сидіння виготовлено з алюмінію, який додатково покритий шаром пластику. Деякі моделі містять м’яку подушку, яку за потреби можна зняти.

Ознайомившись з представленими на нашому сайті каталогами товарів, Ви неодмінно зможете обрати для себе стілець, який гармонійно поєднувався б з інтер’єром вітальні, робочого кабінету або ж дитячої кімнати. Купити меблі у магазині Bristol – це справа, для якої потрібно всього кілька хвилин. Проте якість та практичність нового надбання Ви зможете відчувати впродовж довгих років!

Повернутись
Зворотній зв'язок