Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Вибір туалетного столика в спальню
  12.05.2019

Впродовж кількох століть туалетний столик був невід’ємним елементом інтер’єру спальної кімнати. Цим меблям відводилось особливе місце у жіночих будуарах, для їх виготовлення використовували деревину дорогих порід, а готові вироби оздоблювали красивим різьбленням ручної роботи. Й на сьогоднішній день туалетні столики використовуються за призначенням: для ранкового та вечірнього туалету, створення зачісок, макіяжу тощо. Як і колись, туалетні столики виконують і свою декоративну функцію.

Критерії вибору туалетного столика

Ці меблі – частина особистого куточка власниці спальні, які вона може використовувати не тільки для догляду за собою, а й для заняття іншими улюбленими справами – читанням, шиттям або роботою за ноутбуком. Й для того, щоб туалетний столик гармонійно поєднувався з загальним інтер’єром кімнати й слугував впродовж довгого часу, варто обирати його уважно, звертаючи при покупці увагу на такі нюанси, як:

1. Колір.

Спальня – місце спокою й відпочинку, тому важливо, аби туалетний столик доповнював обстановку цієї кімнати не лише по стилю, а й по кольору. Інколи ці меблі виступають у якості акцента для того, щоб зробити інтер’єр кімнати оригінальним. Проте в цьому випадку варто бути дуже обережним й мати почуття міри, уникати надмірно яскравих відтінків.

2. Розмір.

Обирати туалетний столик за габаритами слід, орієнтуючись на площу приміщення, у якому ці меблі будуть розміщуватись. Традиційно ця частина фурнітури – невелика та компактна, проте якщо простір спальні дозволяє, то можна обирати й широкий туалетний стіл з великим покриттям, на поверхні якого буде вдосталь місця для всієї косметики, прикрас та інших дрібниць.

3. Функціональність.

Оскільки туалетний столик не лише елемент декору, а й меблі, які використовуватимуться щодня, то варто приділити увагу й тим елементам конструкції, які зможуть розширити список функцій цього предмету інтер’єру – дзеркалам. Дзеркало знадобиться не тільки для створення макіяжу та зачісок, а й для візуального збільшення інтер’єра.

4. Додаткова комплектація.

Разом з покупкою туалетного столика обов’язково слід подбати й про крісло, пуф або стілець, на якому можна було б сидіти за ним. Крім того, інколи можна підібрати ще кілька тумб чи ящиків для зберігання гігієнічних засобів, якщо передбачених у конструкції туалетного столика буде недостатньо.

5. Матеріал.

Цей критерій – питання індивідуальних вподобань кожного власника. На сьогоднішній день асортимент туалетних столиків вражає своїм різноманіттям, адже існують моделі з різних матеріалів. Найбільш бюджетними й популярними вважаються столи з ДСП та МДФ. Найвища вартість – у меблів з натуральної деревини, тому обрати таке доповнення до інтер’єру спальні може далеко не кожен. Туалетні столики зі скла та металу обирають для сучасних дизайнів спалень.

6. Форма.

Окрім габаритів, важливим критерієм вибору туалетного столика є його форма. Виокремлюють чотири основні типи: прямокутний та квадратний з великим дзеркалом та кількома ящиками для косметики й прикрас; «трюмо» з дзеркалом у повний зріст; «трельяж» з трьома дзеркальними поверхнями, які можна відрегулювати відповідно до власних потреб та бажань.

Наша пропозиція

Якщо ви досі не визначились з тим, де саме купити меблі – радимо вам ознайомитись з асортиментом товарів онлайн-магазину Брістоль. В нашому каталозі представлено продукцію від найкращих вітчизняних меблевих фабрик, тож, обравши новий туалетний столик у нас, ви не пошкодуєте про здійснену покупку й користуватиметесь нею впродовж довгих років.

Повернутись
Зворотній зв'язок