Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Вибір ортопедичного матраца для дитини
  03.07.2019

Сон – надзвичайно важливий процес для росту й розвитку дитячого організму, тому впродовж нічного відпочинку малюк повинен перебувати у максимально комфортних та релаксуючих умовах. Значною мірою зручність під час сну залежить від правильно підібраного матраца. В цій статті ми вкажемо на основні нюанси, які слід врахувати перед покупкою цього елемента дитячого спального місця.

Цікаві факти

Прототипи знайомих для всіх нас матраців існували ще в далекі часи неоліту. Вони мали вигляд набитих сіном чохолів, для виготовлення яких використовувались шкіри биків чи кіз. В Середньовіччі у якості наповнювача матраца обирали шерсть, а пізніше пух та пір`я. Пружинні матраци почали виготовляти з 1900 року. А сама назва «матрац» походить від арабського слова «materas», що перекладається як «покласти».

Чим загрожує неправильно підібраний матрац

Впродовж дитячих років тіло людини тільки починає формуватись, тож необхідно слідкувати за тим, щоб воно розвивалось правильно. Особливу увагу рекомендується приділяти осанці, адже безліч факторів може вплинути на розвиток сколіозу, що в подальшому призведе до серйозних проблем зі здоров`ям. Дотримання неправильної пози під час сидіння за столом, а особливо незручне спальне місце – одні з причин появи проблем з хребтом.

Загальновідомим є факт про те, що дорослій людині достатньо 8-9 годин сну в добу для гарного самопочуття. Для дітей тривалість відпочинку вночі є вищою – від 10 до 11 годин. Зважаючи на це, спальне місце чада повинно облаштувати так, аби нічого не перешкоджало правильному розвитку скелета й внутрішніх органів.

Як обрати матрац для дитини?

1. Поширеним є стереотип про те, що дитяче ліжко обов`язково повинно бути жорстким. Насправді ж орієнтуватись слід на фізіологічні особливості та вподобання свого чада й відповідно до цих критеріїв визначатись з рівнем жорсткості матраца.

Для малюків радять облаштовувати ліжечко з жорстким матрацом з натуральним наповнювачем. Дітям дошкільного віку найкраще підходить матрац середньої жорсткості, а тим, хто вже досягнув 6-річного віку й вище – ортопедичні двосторонні моделі, які легко підлаштовувались би під фізіологічні зміни свого власника.

2. Матрац для дитини повинен бути безпружинним. Завдяки його конструкції вага тіла буде рівномірно розподілятись по всій поверхні й створюватиметься ортопедичний ефект підтримки. Крім того, безпружинні матраци є більш довговічними, що не менш важливо, враховуючи любов дітлахів до стрибків та ігор на ліжку.

3. Найбільш практичними вважаються комбіновані матраци типу «зима-літо», кожна з поверхонь якого забезпечує терморегуляцію як у прохолодну, так і у жарку пору.

4. Не менш важливим є й вдало підібрати матрац за габаритами. Якщо він буде більшим або меншим за каркас ліжка, то дитині навряд чи буде комфортно. Тому перш, ніж купувати матрац, попередньо виміряйте довжину та ширину ліжка, на якому він буде розміщуватись. Відповідно до стандартів це 60х125 см або 70х140 см для дошкільнят та 90х200 см або 160х200 см для старших дітей.

5. Потурбуйтесь про аксесуари для матраца. Дитяче ліжко – це місце, яке часто використовується не лише за своїм прямим призначенням, а й стає полем для активних ігор, зайняття творчістю та прийомів їжі. Кожна з цих діяльностей може призвести до появи забруднень, позбутись яких у майбутньому буде дуже проблематично. Саме тому рекомендується мати наматрацник, який захистить матрац від вологи, бруду й збереже його першопочатковий вигляд. Такі аксесуари легко перуться й не потребують особливого догляду.

В чому полягає наша пропозиція?

В магазині Брістоль кожен охочий зможе знайти для себе підходящий предмет інтер`єра за доступною для себе ціною. На нашому сайті у великому асортименті представлено не лише меблі від відомих українських виробників, а й матраци, футони, топпери й багато іншого.

Якщо ви хочете купити меблі або матрац, які прослужать вам не один рік – ласкаво просимо до Брістоль. За потреби ви завжди можете подзвонити за номерами нашої гарячої лінії й отримати кваліфіковану консультацію й корисну пораду від наших менеджерів.

Повернутись
Зворотній зв'язок