Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Скриня в дизайні квартири
  08.02.2019

Скрині, які раніше ми могли побачити лише на зображеннях старовинних інтер’єрів, сьогодні нерідко стають елементом оформлення житлових приміщень. Попри свою особливу конструкцію та зовнішній вигляд, скринями вдало доповнюють стилізовані спальні чи дитячі кімнати. Цей аналог меблів використовується і для облаштування віталень й ванних кімнат. Чому скрині не втрачають своєї популярності навіть у ХХІ столітті? В чому їхні основні переваги?

З історії виникнення

Кілька століть тому скрині являлись невід’ємною частиною обстановки будь-якого житла. Для господарів вони слугували надійним місцем для зберігання різноманітних речей, зокрема повсякденного та святкового одягу, постільної білизни, рушників й цінностей. Скрині виконували роль вже звичних для нас шаф та комодів. У зменшеному вигляді вони дійшли до нашого часу у вигляді шкатулок, для яких ми зазвичай відводимо місце на туалетному столику. В залежності від розміру, крім своєрідного сховища, скрині виконували функцію столу, стільця чи навіть ліжка.

Надійність цих меблів забезпечувалась  високою якістю деревини, що використовувалась для їхнього виготовлення. Зовні скрині оздоблювались красивими різьбленнями ручної роботи, що додавало їм особливої вишуканості й робило одним з найголовніших елементів декору кімнати.

Скриня як предмет інтер’єру

Для сучасних дизайнерів не в новинку знаходити натхнення в традиціях наших предків. Одним з яскравих прикладів є використання скринь не лише у якості декоративного елементу, а й одного з основних предметів інтер’єру різних кімнат. Серед можливих варіантів:

1. У спальні замінити приліжкові тумби, комод чи ящик біля підніжжя ліжка на скриню. Її можна використовувати для збереження постільної білизни, ковдр та інших речей.

2. На кухні скриню використати у якості сховища для домашніх заготовок чи, якщо дозволяє площа кімнати, як декоративний елемент. На верхній площині цього типу меблів можна буде розмістити вазони, посуд, рушники чи будь-що інше, для чого не знаходиться іншого місця.

3. У вітальні скриня гарно виконуватиме функцію стільця чи лавки, присівши на яку, буде зручніше зав’язувати шнурівки чи роззуватись. Внутрішній простір забезпечить вдосталь місця для розміщення парасоль, взуття тощо.

Види оформлення скринь

Від традиційної скрині сучасні моделі перейняли, в основному, лише форму. Для виготовлення використовують натуральну деревину чи пластик. Не менш поширеними матеріалами є лоза чи ротанг, з яких створюють оригінальні й легкі скрині невеликих розмірів.

На меблевому ринку можна зустріти як нові скрині, так і отримані у спадщину й відреставровані моделі. Обидва варіанти здатні додати вашій квартирі завершеного вигляду й створити по-особливому затишну атмосферу.

Наша пропозиція

В пошуках практичних та якісних меблів для свого житла можна зовсім розгубитись, адже на сьогодні український ринок готовий запропонувати безліч варіантів. Як обрати дійсно надійний магазин, покупки в якому не розчарують у собі?

Радимо вам звернути свою увагу на каталог нашої продукції. Магазин Брістоль впродовж багатьох років здобуває прихильність українських покупців, пропонуючи меблі лише від перевірених часом та надійних вітчизняних меблевих фабрик. Ми не лише створюємо для наших клієнтів можливість купити меблі за доступними цінами в режимі онлайн, а й забезпечуємо оперативну доставку товарів по Львову й Львівській області та за потреби надаємо кваліфіковану консультацію.

Повернутись
Зворотній зв'язок