Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Середземноморський стиль в інтер’єрі
  12.01.2020

Середземноморський стиль в інтер’єрі – один з найбільш простих та вишуканих дизайнів з-поміж великої кількості існуючих на сьогоднішній день варіантів. Його особливість полягає у гармонійному поєднанні елементів, що можуть передати атмосферу теплих європейських країн. Використання натуральних матеріалів, світлі кольори, лаконічність й надання пріоритету зручності й простоті – ось характерні риси середземноморського дизайну. Обравши цей спосіб оздоблення приміщення, можна з легкістю бодай на певний час перенестись у теплі краї.

Прийнято вважати, що стилю життя мешканців країн з теплим кліматом притаманна певна розслабленість, неспішність й здатність «відчувати життя на смак». Ці риси спостерігаються й у стилі оформленні будинків. Середземноморський стиль інтер’єру може включати у себе характерні для регіонів різних країн елементи декору, однак існує кілька загальних правил:

1. Використання природних кольорів. Бажану атмосферу найкраще можна передати саме через візуальні ефекти. Доречними кольорами для стін, підлоги, текстилю, меблів й будь-яких інших предметів інтер’єру вважаються відтінки моря (синій, бірюзовий, лавандовий), теракотові, оливкові, червоні, рожеві кольори, а також палітра сонячного жовтого.

2. Використання натуральних матеріалів. Інтер’єр має бути наповнений речами з каменю, скла, деревини, заліза тощо. Стосується це і елементів декору. Перевагу варто надавати подушкам,  килимам, постелі з натуральної бавовни, льону, шерсті й інших на ваш смак.

3. Підлога з керамічної плитки. Це притаманно майже всім інтер’єрам у середземноморському стилі. Деколи плитку можуть замінити світлі породи дерева або ламінат. В кожному з випадків оздобою підлоги стає м’який килимок поряд з ліжком, кріслом чи під столом.

4. Легкі тюлі. Такі дизайни наповнюють переважно громіздкими та «важкими» на вигляд меблями. Цей ефект рекомендують розбавляти, використовуючи легкі тюлі, штори світлих кольорів з лаконічним візерунком.

5. Високі стелі. Деколи їх декорують масивними дерев’яними балками. Що стосується палітри кольорів, то найчастіше обираються матовий пісочний, бежевий, молочний відтінки.      

6. Ніяких шпалер! В будинках на південному узбережжі прийнято дотримуватись мінімалізму у питання оздоблення стін. Їх достатньо або лише обштукатурити або обштукатурити й пофарбувати в один зі світлих відтінків.

7. Функціональні аксесуари. Варто пам’ятати, що середземноморський інтер’єр є мінімалістичним і кожна деталь у ньому повинна бути корисною.

Наша пропозиція

В магазині «Брістоль» знайдеться все необхідне для облаштування вашого будинку чи офісу. На сайті представлено каталоги товарів від різних брендів на різний смак. Завдяки зрозумілому інтерфейсу та великому різноманіттю товарів ви зможете купити меблі, оплатити у зручний для себе спосіб й замовити доставку, витративши на це всього декілька хвилин свого вільного часу. За потреби ви завжди можете звернутись за номерами гарячої лінії й отримати кваліфіковану консультацію й відповіді на всі поставлені питання в телефонному режимі.

Повернутись
Зворотній зв'язок