Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Секрети декорування віконної зони у спальні
  23.08.2019

Вікно та зона навколо нього є однією з важливих частин спальної кімнати. У багатьох випадках вікно – це єдине джерело природного світла, тож дуже важливо аби воно та зона навколо нього були оздоблені відповідним чином й декор не перешкоджав забезпеченню комфортних умов для перебування у кімнаті. В цій статті ми розповімо про найважливіші нюанси, пов`язані з оформленням вікна у спальні.  

Особливості спальні як частини квартири

Перш за все, слід врахувати архітектурні особливості та стиль кімнати й відповідно до цих критеріїв обирати аксесуари для вікна. Висота стелі, форма кімнати та її площа - характеристики, якими також не варто нехтувати.

Вікно може або візуально розширювати кімнату або, навпаки, робити акцент лише на одній її частині, а решту приміщення затемнювати. Зважаючи на це, дизайнери радять уважно підбирати матеріал декору вікна та продумувати дизайн штор чи будь-який інших аксесуарів відповідно до вигляду вікна.

1. Мансардне вікно. Одна лише наявність такого вікна робить вигляд спальні оригінальним. Дехто й зовсім не бачить потреби декорувати цю частину кімнати. А тим, хто не уявляє собі затишного інтер`єру без віконного декору, доведеться добре постаратись, оскільки вдалих експериментів з оздобленням мансардних вікон існує не так багато.

2. Панорамне вікно. Основна функція цих вікон – забезпечувати максимум світла. Тому для того, аби штори не перешкоджали потраплянню сонячних променів всередину, слід обирати декор, виготовлений лише з легких та прозорих матеріалів. В деяких інтер`єрах гарним доповненням зможуть стати портьєри.

Індивідуальний підхід

Особистісний фактор теж є дуже важливим. Традиційно «чоловічі» спальні кімнати оздоблюються лаконічними рулонними шторами. Поширеним варіантом для таких кімнат є й жалюзі.

Що стосується спалень, власниками яких виступають представники прекрасної статі, то тут нерідко обирають нарядні тюлі з красивими карнизами, орієнтуються на широку палітру відтінків й не бояться експериментувати з різноманітними поєднаннями кольорів. Для спалень подружніх пар надають перевагу класичним стилям, елементам бароко або мінімалізму.

Відповідність дизайну та настрою

Не варто забувати, що спальня – це особлива частина квартири. У ній ви можете перебувати у різних станах: розслабленості, мрійливості, відчувати сум або пристрасть. Створити бажану атмосферу у спальні можна саме завдяки вдало підібраним шторам. З їх допомогою можна зробити кімнату напівтемною чи, навпаки, сконцентрувати у тій чи іншій частині кімнати максимум світла. Обрати подвійні або кількашарові штори – це безпрограшний варіант практично для будь-якого дизайну. Так ви зможете за потреби самостійно й без зайвих зусиль регулювати рівень освітлення спальної кімнати.

Наша пропозиція

Онлайн-магазин меблів Брістоль – це найбільш вдалий вибір для покупок всього необхідного для створення затишного та функціонального інтер`єра. В наших каталогах представлено широкий асортимент столів, стільців, ліжок, диванів, крісел, тумб, шаф та інших меблів високої якості, придбання яких не позбавить вас великої кількості часу та коштів.

Своїм клієнтам ми пропонуємо можливість обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати та доставки обраного товару й професійну консультацію в телефонному режимі. Купити меблі у магазині Брістоль – це чудова інвестиція й рішення, про яке не доведеться пошкодувати.

Повернутись
Зворотній зв'язок