Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Природа, терпіння та час: як «вирощують» меблі
  17.07.2017

Незвичайні дерев’яні столи, стільці, лампи та скульптури – все це вироби вже відомого на весь світ англійського проекту Full Grown. «Full grown» дослівно перекладається з англійської мови як «повністю вирощений». І так, продукція цієї компанії дійсно вирощуються.

«Користуючись давніми методами у поєднанні з сучасними технологіями ми вирощуємо, пересаджуємо, прищеплюємо, плекаємо, а потім збираємо живі дерева у стільці, столи, скульптури – все, що ви можете собі тільки уявити» - пишуть творці цього проекту.

Для того, щоб дерево отримало необхідну форму, його росток поміщають у спеціальний каркас, де він знаходить потрібну траєкторію руху. Таким чином, вирощення, наприклад, повноцінного стільця займе від 4 до 8 років.

Автори проекту Full Grown мають на меті створювати не просто меблі для буденного вжитку, а справжні витвори мистецтва. Починаючи з вивчення особливостей росту дерева та обрізання гілок, майстри формують цілісну форму майбутнього виробу шляхом з'єднання деяких деталей у потрібних точках. Після того, як дерево набуває необхідної форми, майстри продовжують турбуватись про нього в той час, як воно потовщується та міцнішає. І на останок дерево поміщається у сухе місце для остаточного формування.

На офіційному сайті Full Grown описано алгоритм вирощування меблів. Цей процес має декілька етапів:

1. Посадити росток правильним чином.

2. Регулярно його поливати.

3. Прищеплювати дерево у необхідних місцях для створення бажаної форми.

4. Як тільки окреслилась необхідна форма – залишити дерево «ущільнюватись» на кілька років.

5. Зібрати урожай! Відполірувати та полакувати виріб.

 

 

Ці меблі – унікальні за своїм виглядом. Вони представляють результат надзвичайної співпраці між природою та людиною.

Вирощення меблів триває впродовж кількох сезонів, проте «коли людина бачить як багато зусиль необхідно докласти для створення подібної речі та скільки часу займає цей процес, то вона починає розуміти, що варто цінувати навіть найменшу дрібницю у своєму житті» - говорять майстри.

Автори проекту говорять, що натхненням та поштовхом для створення чогось подібного стало бажання не лише додати нотку елегантності у життя людини, а й в той самий час потурбуватись про екологію нашої планети. Для вирощення дерев, призначених для виготовлення звичних меблів, необхідно близько 50 років, тоді як для виробів Full Grown – у рази менше. Для виготовлення, наприклад, шафи, не потрібно буде зрізати 3 чи 4 здорових дерева, адже шафу можна буде «виростити» за кілька років.

Тож такий метод створення меблів є екологічним та корисним. Загалом складно сказати деревами чи меблями є продукція авторства Full Grown, проте точно можна стверджувати, що їхні вироби – неповторні зразки меблевого мистецтва.

 

На сайті нашого магазину меблів Bristol Ви зможете ознайомитись з не менш вражаючою продукцією від таких відомих виробників, як Сокме, Міромарк, Гербор, БРВ Україна, ВМВ Холдинг та багато інших.

Також у нас Ви зможете купити меблі в онлайн-режимі. Для цього необхідно лише ознайомитись із асортиментом товарів, зробити свій вибір та оформити замовлення. Не відмовляйте собі у можливості створити стильний інтер’єр за доступною ціною!

Повернутись
Зворотній зв'язок