Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Тумби для взуття
  13.04.2021

Варто почати з того, що тумба – це один з найбільш функціональних видів меблів, оскільки може слугувати не лише як шафа, а й як площа, на якій можна розміщувати інші предмети (техніку, книги, вазони тощо). В цій статті ми розповімо більше про один з видів тумб – тумби для взуття.

З чого їх роблять?

Для виготовленя тумб найчастіше використовують ДСП або МДФ. Ці матеріали доступні та практичні, а вироби з них здатні задовольнити основні вимоги своїх користувачів й слугувати на користь впродовж тривалого часу. Для підвищення міцності каркас деяких моделей тумб виготовляють з металу.

Тумби з натуральної деревини мають неповторний вишуканий вигляд й відповідну цьому вартість. Попри свою екологічність та довговічність, вироби з дерева менш стійкі до механічних пошкоджень, через що можуть потребувати особливих умов експлуатування та догляду.

Пластикові тумби від сучасних дизайнерів представлені у широкому асортименті. Це і лаконічні вироби класичних форм, і оригінальні великі та малі тумби з декоративними елементами. Меблі з пластику є менш практичними порівняно з іншими моделями, бо можуть деформуватись під впливом вологи та температурних перепадів.

Існують і склянні тумби. Скло рідко використовують для виготовлення меблів для зберігання взуття, оскільки слід ретельно дбати про чистоту таких предметів інтер’єру. Та, не зважаючи на це, в деяких дизайнах віталень чи коридорів склянні тумби виглядають дуже доречно.

Особливості конструкції меблів такого типу

Тумби для взуття поділяють на:

  1. Закриті.
  2. Та відкриті.

Закриті тумби зазвичай розміщують поряд з вхідними дверима, у коридорі або вітальні. В них можна заховати взуття від сторонніх поглядів, а також пилу та бруду. Однак, внаслідок недостатньої вентиляції, всередині тумби може з’явитись неприємний запах. Тож рекомендується регулярно провітрювати меблі й слідкувати за гігієною взуття. Відкриті тумби – це стелажі у вигляді багаторівневих полиць. Такі меблі забезпечують швидкий доступ до речей та хорошу вентиляцію.

За розміром взуттєві тумби також бувають різними. В класичному варіанту ширина може становити 60-80 см, а висота біля 50 см й більше. Також бувають вузькі високі тумби з шириною до 20 см. Є меблі, внутрішня частина яких робиться під нахилом до 45 градусів. В цьому випадку взуття буде зберігатись у вертикальному положенні.

Існують також тумби для взуття не лише з різноманітними типами полиць та варіантами їх розміщення, а й з місцем для сидіння для того, щоб одягати чи знімати взуття було зручніше. Такі міні-диванчики можуть мати внутрішню нішу, що може слугувати додатковим місцем для зберігання речей.

Де купити тумби для взуття в Україні?

В онлайн-магазині Bristol ви зможете знайти все необхідне для створення комфортного та стильного інтер’єру. Своїм клієнтам ми пропонуємо не лише великий асортимент товарів на будь-який смак, а й зручні умови оплати замовлення, швидку доставку по всій території України та можливість отримати кваліфіковану консультацію в телефонному режимі чи онлайн-чаті.

Повернутись
Зворотній зв'язок