Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Табурет зі світовим визнанням
  06.11.2020

В сучасному світі асортимент меблів оновлюється дуже стрімко. Дизайнери та архітектори змагаються між собою, намагаючись створити якомога більш оригінальний предмет інтер`єру. Однак, попри цей шалений ажіотаж та різноманіття форм й кольорів, незмінними залишаються класичні зразки меблів, про один з яких йтиметься в даній статі.

Стільцем, який у минулому столітті виготовили та продали чи не у найбільшій кількості вважається модель Stool 60. З 1930 року було створено понад 8 мільйонів його екземплярів.

Автор Stool 60 – знаменитий на той час фінський архітектор Алвар Аалто. Його напрацювання були втілені при будівництві культурних пам`яток на території Фінляндії та житлових будинків у різних європейських країнах та США.

Алвар Аалто як у архітектурному, так і меблевому дизайні володів особливим стилем роботи, що включав у себе поєднання функціоналізму, одночасно суворих та органічних форм, уваги до деталей. Митець ретельно працював над ергономічністю меблів.

Історія створення

До появи ідеї  Stool 60 Аалто спілкувався з Отто Корхоненном — майстерним фінським мебелвим майстром. Спільними зусиллями вони працювали над експериментами із гнутою березовою фанерою. Досягнувши успішних результатів, вони запатентували власну технологію виробництва меблів та почали впроваджувати її у широке виробництво. Так з`явилась ніжка-опора L-leg – елемент меблів, елегантно вигнутий під 90-градусним кутом.

Беручи за основу L-leg, Аалто створив цілу лінійку меблів: крісла, табурети та стільці, одним з яких і був легендарний Stool 60 – табурет з трьома опорами та круглим сидінням.

Чим ці меблі вирізняються з-поміж інших

Stool 60 – це перший зразок предмета інтер`єру, для виготовлення якого використовувалась фанера, вигнута до потрібної форми під парою. Для фанери обиралась тільки фінська деревина світлого кольору, не молодша восьмидесяти років, що росла на грунтах, збагачених мінеральними речовинами.

Особливість Stool 60 полягає не лише у оригінальній формі, а й компактності. Такі меблі дуже зручні для невеликих за площею квартир, оскільки займають небагато місця. Навіть наявність цілого комплекту стільців такого типу не складе труднощів для мешканців, оскільки Stool 60 можна запросто поставити один на один і штабелювати їх таким чином.

1935 рік знаменувався для родини Аалто відриттям компанії Artek (art+tek = мистецтво+техніка). За сприяння однодумців, Алвар з дружиною почали виготовляти дизайнерські меблі під власним брендом. На сьогоднішній день ця торгова марка вважається однією з передових на фінському ринку й часто береться як зразок для провідних європейських виробників.

Stool 60 заслужено отримав одну з найбільш значних винагород: екземпляр цього предмету інтер`єру було додано до колекції New York Museum of Modern Art. Доповненням стали й інші вироби Алвара Аалто, оскільки доступність матеріалу, простота у виготовленні та експлуатації підкорили серця багатьох користувачів по всьому світу.

Наша пропозиція

В онлайн-магазині меблів Bristol ви маєте змогу ознайомитись з товарами від вітчизняних виробників й доповнити дизайн свого дому чи офісу справжнім витвором меблевого мистецтва без шкоди для бюджету. Якщо знадобиться допомога у питаннях, пов`язаних з оформленням замовлення — сміливо звертайтесь до наших консультантів. Ми завжди готові допомогти вам купити меблі, про які раніше ви могли тільки мріяти.

Повернутись
Зворотній зв'язок