Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Обідній стіл-тюльпан
  18.01.2021

Стіл-тюльпан чи, як його ще називають стіл Tulip, був створений у 60-х роках минулого століття. Його дизайн разом з іменем свого творця Ееро Саарінен за короткий час стали культовими й до сьогоднішнього дня вважаються зразком класики. Цією статтею ми вирішили краще ознайомити вас з історією виникнення відомих у всьому світі меблів та їхніми особливими рисами.

Історія створення

Конкретна дата першої появи столу Tulip — 1956 рік. Цей стіл став реалізацією ідей вже визнаного на той час фінського дизайнера й втілив у собі простоту, плавність й чіткість ліній та ергономічність.

Основна задумка Саарінена була у тому, щоб звільнити якомога більше простору й використовувати при виготовленні меблів менше деталей. Так з`явився лаконічний обідній стіл, основа якого — одна ніжка по центру. Форма меблів нагадує тюльпан (Tulip). Це пояснюється тим, що майстер мав на меті втілити у своєму виробі квіткові мотиви. Продуманість конструкції столу та наближеність до природи були високо оцінені користувачами по всьому світу. Відзначили роботу Саарінена й критики: дизайн цього столу став наскільки впізнаваним, що заслужено отримав місце в нью-йоркському Музеї сучасного мистецтва.

Як використовують Tulip?

Залежно від розміру, ці меблі можуть використовуватись у різний спосіб:

- як повноцінний обідній стіл, за яким зможуть зручно розташуватись всі мешканці дому та гості;

- як кавовий столик, що найчастіше розміщується у затишному куточку дому;

- як тумбу поряд з ліжком у спальні чи диваном у вітальні;

- як декоративний елемент.

Tulip стає окрасою інтер`єрів ресторанів та кафе, його розміщують в дизайнах житлових приміщень, оздоблених у сучасних стилях, а також офісах.

Особливість столу

Стільниця меблів такого типу може бути склянною, матовою чи глянцевою. Завдяки різноманіттю матеріалів Tulip може доповнити будь-який дизайн. Сам стіл не потребуватиме особливого догляду, достатньо буде тільки час від часу протирати поверхню. Не виникатиме труднощів й з підбором стільців. У поєднанні з Tulip гармонійно виглядатимуть стільці з деревини, пластику, лози чи інших матеріалів, з підлокітниками або без, з високими або низькими спинками.  

Де краще всього купити меблі онлайн?

В магазині Bristol кожен охочий зможе підібрати для себе підходящі за виглядом та ціною товари. Каталоги нашого сайту наповнені товарами від найкращих вітчизняних виробників, тож їхня якість та надійність не повинна викликати жодних сумнівів. Окрім приємної системи знижок, зрозумілого інтерфейсу сайту та зручних умов оформлення покупки, Bristol пропонує своїм клієнтам кваліфіковану консультацію в режимі онлайн або по телефону. Всі необхідні контакти вказані на сайті. 

Повернутись
Зворотній зв'язок