Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Дизайн онтоарт в житлових приміщеннях
  27.08.2021

Сімдесяті роки двадцятого століття були насичені стрімкими змінами у творчих колах по всьому світу: з’являлись нові стилі, розширювались світогляди, втілювались у життя сміливі ідеї. Одним з найбільш прогресивних напрямків того часу був онтоарт.

Назва «онтоарт» чудово описує саме значення стилю, оскільки поєднує у собі грецьке слово «онто» - бути та латинське «арт» - мистецтво. Творець цієї ідеї філософського сприйняття мистецтва італійський психолог Антоніо Менегетті прагнув виокремити естетику буденності й пояснити, що справжню істину життя на насолоду від нього можна пізнати лише тісно взаємодіючи з мистецтвом.    

В цій статті ми хочемо детальніше розповісти вам про те, як саме втілення онтоарт знайшов у дизайні і як саме використовується на сьогоднішній день.

Характерні риси стилю

Життя – це мистецтво. Ось основний принцип онтоарту. Аби слідувати йому, слід розвиватись не лише духовно, а й оточувати себе естетичними речами й цінувати красу навіть звичних на перший погляд предметів.

Інтер’єри у стилі онтоарт неодмінно включають у себе твори мистецтва у вигляді настінних картин, скульптур, килимів. Особлива увага надається також текстилю та дрібному декору. Цей стиль повинен відчуватись не лише візуально, а й на слух. Тож наявність програвача не буде зайвою. Часто оздобою інтер’єрів у стилі онтоарт стають музичні інструменти.

Основи облаштування дому

Не лише меблі та елементи оформлення, а й матеріали для обробки стін, стелі та підлоги повинні бути якісними та лаконічними. Рекомендується надавати перевагу натуальним матеріалам, а саме дереву, каменю, склу, кераміці, шерсті, льону, бавовні тощо. Онтоарт – дизайн з високими вимогами до естетичного та екологічного аспектів.

Простота є бажаною й у кольорах та формах усіх речей, які будуть наповнювати інтер’єр онтоарт. За основу краще брати палітру природніх відтінків. Також важливо подбати про те, щоб у кімнаті було достатньо світла як природнього, так і різнорівневого штучного (світильники, бра, лампи тощо).

Онтоарт – це дизайн, в якому можна використовувати будь-які меблі за умови, що вони будуть гармонійно поєднуватись з загальним оформленням приміщення й створюватимуть єдиний художній концепт.

Пропозиція Bristol

На нашому сайті представлено меблі від фабрик, що користуються популярністю по всій Україні та навіть за її межами. Йдеться про такі бренди, як:

  • Гербор;
  • БРВ Україна;
  • Міромарк;
  • Дрімка;
  • Сокме;
  • Світ Меблів;
  • Арбор Древ;
  • ВНД;
  • Меблі Стиль та багато інших.

Прийнявши рішення купити меблі саме у нас ви автоматично забезпечуєте себе та своїх рідних сервісом високого рівня та гарнітуром, що стане чудовою інвестицією у майбутнє й слугуватиме вам не один рік. Оформити покупку бажаного столу, стільця, ліжка, дивана, крісла чи будь-якого іншого предмета інтер’єру на сайті Bristol вдасться всього за пару хвилин. А якщо у вас виникнуть труднощі чи потрібна буде допомога або порада – сміливо звертайтесь до наших консультантів. Ми завжди радо допоможемо вам із вибором та подбаємо про те, щоб шопінг у Bristol приніс вам тільки позитивні враження та задовільний результат!

Повернутись
Зворотній зв'язок