Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Спальня в стилі кантрі
  11.06.2021

Кантрі – це синонім до слова «затишок». У цьому стилі поєднуються риси, здатні подарувати мрійливий та ностільгічний настрій. Поєднання простих ліній та кольорів, наявні сільські мотиви й колорит безтурботного життя забезпечать спокійну атмосферу у будь-якому приміщенні. В цій статті ми зосередимось на характерних для кантрі рисах й розповімо про те, як правильно втілити такий інтер’єр в життя.

Особливості концепції кантрі

Здавалося б, кантрі-дизайн не має чітких правил, адже він базується на природності й комфорті. Однак, все ж існують ключові концепти, без яких не вдасться створити бажану атмосферу.

Серед них:

  • Відсутність помпезних елементів чи деталей, що свідчать про розкіш;
  • Використання натуральних матеріалів при виготовленні меблів та текстилю;
  • Акцент на природній палітрі кольорів, без використання яскравих відтінків;
  • Декорування хейд-мейд аксесуарами.

Оформлення стелі

Якщо захотілось перенестись у світ кантрі, будучи при цьому власником квартири у місті, то можна почати з відповідного оздоблення стелі спальної кімнати за допомогою штукатурки або фарб світлих кольорів. Для приміського будинку рекомендують надавати перевагу дерев’яним дошкам або декоративним балкам.

Оформлення стін

Особливу увагу при створенні кантрі дизайну у спальні слід надавати стінам. Вони повинні мати фактурне покриття: декоративну штукатурку, дерев’яні панелі, кам’яну кладку, шпалери (з легким квітковим мотивом або однотонні і в світлих тонах) тощо.

Оформлення підлоги

Найбільш популярний варіант для приватної садиби – це підлога з добре відшліфованих, покритих тонуючим лаком або пофарбованих у один з коричневих відтінків дошок. В квартирі надають перевагу паркету, ламінату або лінолеуму з імітацією справжньої деревини або каменю.

Які меблі купити для спальні в стилі кантрі

Тенденція до натуральності стосується й меблевого питання. Для кантрі спальні краще всього підійдуть меблі простих форм та фактур, масивні предмети інтер’єру, які з першого погляду заявляють про свою надійність та довговічність.

Центральне місце в кімнаті повинно відводитись ліжку. Класичний кантрі варіант – це велике ліжко правильної прямокутної форми, виготовлене з дерева. Деколи його навмисно «зістарюють», надаючи поверхні ефекту старовини.

У обов’язковому порядку ліжко мають доповнювати приліжкові тумби. Як і ліжко, шафа, комод й інші елементи спальні вони повинні мати вінтажний вигляд, при цьому не применшуючи своєї функціональності.

Другий за масивністю елемент спальні – це шафа. Для кантрі інтер’єру обирають шафи класичних моделей, на маленьких ніжок або без ніжок взагалі, високі та з широкими дверцятами. Моделі шаф-купе чи інші стилізовані варіанти виглядатимуть у сільському дизайні абсолютно недоречними.

Пропозиція магазину «Bristol»

Досі не знаєте, де придбати меблі для спальні? Ласкаво просимо до нас!

На сайті магазину меблів «Брістоль» ви неодмінно знайдете товари, що ідеально доповнять бажаний інтер’єр, та подарують затишок вам та вашим близьким. Шопінг у нас дозволить вам купити меблі від українських фабрик за доступними цінами, витративши на процес оформлення замовлення мінімум часу. А швидка доставка по Україні дасть можливість насолодитись покупкою майже відразу після оплати!

За наявності додаткових запитань чи потреби у кваліфікованій консультації з питань покупки, оплати або доставки сміливо звертайтесь до наших консультантів за вказаними на сайті номерами.

Повернутись
Зворотній зв'язок