Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Що краще для сну: ліжко чи диван?
  10.02.2021

Які меблі краще всього підходять для спальної кімнати? Це питання ставив перед собою чи не кожен господар перед облаштуванням житла чи початком ремонту. Спати на повноцінному ліжку — це, безсумнівно, дуже зручно, однак з точки зору ергономічності краще обирати диван. У невеликих за площею квартирах облаштувати окрему спальну кімнату не завжди можливо. Деколи зона, що мала б відводитись для сну, використовується як робочий простір, місце прийому гостей або інших побутових справ. Зважаючи на все це, слід підбирати меблі, які могли б забезпечувати комфортні умови для всіх перерахованих вище дій. В цій статті детальніше розглянемо варіанти ліжка та дивана у спальні й спробуємо визначити найбільш оптимальний варіант.

Ліжко

Ці меблі — звичний для більшості й перевірений часом варіант спального місця. Вони бувають різними за формою та розміром. Однак, якість сну на ліжку залежить від зручності матрацу. Підібрати матрац можна окремо, відповідно до особистих фізіологічних особливостей чи вподобань. В цьому полягає одна з вагомих переваг класичних ліжкових каркасів.

З недоліків: ліжко потребує немало місця у спальні. Йдеться не лише про площу, яку займатимуть самі меблі, а й про можливі підходи до неї та меблі, що могли б доповнювати спальний гарнітур (приліжкові тумби, туалетний столик тощо).

Диван

Такий варіант обирають переважно ті, хто прагне мати більше вільного місця у кімнаті. У цьому випадку диван володіє значними перевагами порівняно з одно- чи двоспальним ліжками. Меблі такого типу можуть слугувати як частиною зони для прийому гостей чи відпочинку у денну пору, так і повноцінним спальним місцем вночі.

Завдяки широкому асортименту на сьогодні існує безліч моделей диванів, які за міцністю конструкції та стилістичним оформленням зовсім не уступають ліжкам. Запорука довговічного використання дивана — це надійний механізм розкладання та якісні пружинні блоки. Про це слід пам`ятати перш, ніж купувати новий предмет інтер`єру такого типу.

Оптимальний варіант

Справжнім порятунком для невеликих кімнат можуть стати ліжка-трансформери. Ці моделі являють собою вертикальну модульну конструкцію, однією з частин якоі виступає своєрідний ліжковий каркас з матрацом. У складеному вигляді такі меблі нагадують модульну шафу. У розкладеному — повноцінне спальне ліжко у поєднанні з шафами та полицями з обох боків. Такий варіант користується популярністю завдяки своїй багатофункціональності та ергономічності. Крім того, можна замовити меблі у стилі, який відповідав би загальному оформленню вашого житла.


Де купити меблі в Україні?

В онлайн-магазині Bristol ви маєте змогу переглянути товари від таких брендів, як:

-Гербор;

- БРВ Україна;

- Міромарк;

- Take&Go;

- Sleep&Fly;

- Дрімка;

- Сокме;

- Світ Меблів та ін.

За потреби наші консультанти зможуть надати Вам вичерпну інформацію про представлені у каталогах меблі, способи оплати та доставки й відповідь на будь-яке питання, пов`язане з оформленням замовлення. Всі необхідні контакти вказані на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок