Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Що варто знати про меблеві ніжки?
  31.01.2020

Міцність та надійність – одні з найважливіших критеріїв вибору меблів. А одним з найважливіших елементів меблів являється опора у вигляді ніжок. Саме від цієї частини конструкції залежить безпечність та довговічність користування предметами інтер’єру. В цій статті ми зосередили корисні підказки, що стануть у нагоді при покупці нових меблів й допоможуть зробити правильний вибір.

Ніжки меблів та їхні функції

Окрім того, що втримують загальну конструкцію меблів на певній висоті й створюють опору, ніжки слугують також для:

1. Регулювання.

Сучасні виробники розглядають цю функцію як не менш важливу. Деякі моделі шаф, столів, диванів й інших моделей можуть бути оснащені спеціальним важелем, що допомагає відкорегувати висоту ніжки й таким чином підлаштувати меблі відповідно до власних потреб.  

2. Переміщення.

Ніжки можуть бути статичні або на коліщатках. В першому випадку переміщувати меблі досить проблематично, тоді як коліщатка дозволяють з легкістю транспортувати навіть дуже важкі та великі за розміром предмети, не шкодячи при цьому поверхні, на якій вони розміщені.

3. Декорування.

Важливість цієї функції також не варто применшувати. Фігурні ніжки додають особливого шарму меблям й загальному інтер’єру.

Якими повинні бути меблеві ніжки

Оскільки від ніжок значною мірою залежить надійність всієї конструкції, до цього елемента існує кілька загальних вимог. Перш за все, вони повинні бути виготовлені з матеріалу, який не шкодив би покриттю підлоги. Також ніжки крісел, стільців, диванів та ліжок повинні бути міцними настільки, щоб витримувати вагу самих меблів та її користувачів. Краще всього, якщо ніжки будуть простими або оснащені нескладним й якісним механізмом роботи, що забезпечував би довготривалість експлуатації меблів. Крім того, зовнішній вигляд ніжок також повинен відповідати загальному інтер’єру кімнати.

Як уберегти підлогу під подряпин

Кожен з господарів стикався з проблемою пошкодженої підлоги після пересування шафи або ліжка в іншу точку приміщення. Існує кілька способів запобігти цьому:

1. Обирайте меблі з опорами у вигляді ніжок з коліщатками або ніжками, на кінчиках яких буде розміщуватись деталь з твердої гуми.

2. Якщо маєте меблі з металевими ніжками, «одягніть» на них гумові або пластмасові накладки, що захищатимуть поверхню підлоги від подряпин та інших механічних пошкоджень.

3. Якщо немає змоги придбати гумові «глушники» для ніжок, скористайтесь більш бюджетним варіантом: підкладіть під ніжки шматок цупкого матеріалу (картону, гуми тощо).

Порада від «Брістоль»

Пам’ятайте, що на меблях економити не варто. Краще з самого початку придбати більш вартісний предмет інтер’єру, зробивши таким чином розумну інвестицію у майбутнє, аніж обходитись дешевими речами й мати потребу у їхньому регулярному оновленні. На сайті нашого онлайн-магазину меблів «Брістоль» для вашого ознайомлення представлено широкий асортимент меблів від відомих українських торгових марок. Завдяки зручному та зрозумілому інтерфейсу нашого сайту кожен охочий зможе підібрати відповідний власним вподобанням варіант, купити меблі онлайн за доступними цінами й замовити швидку доставку прямо під двері дому. Якщо ж виникнуть додаткові питання стосовно процесу оформлення замовлення, оплати чи доставки -  ми готові вам допомогти. Тож сміливо телефонуйте за номерами гарячої лінії Брістоль, знайти які ви зможете на нашому сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок