Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Пружинні vs безпружинні матраци
  31.12.2019

Загальний стан здоров’я й особливо фізичний стан спини значною мірою залежить від зручності ліжка й особливо - якості та типу матраца, на якому ви спите. Саме тому дуже важливо правильно облаштувати своє спальне місце. В цій статті ми розповімо про основні характеристики пружинних та безпружинних матраців, інформація про які допоможе вам у майбутньому виборі.

В чому особливість пружинних матраців

Пружинні матраци не вирізняються довговічністю. З часом пружини «зношуються», деформуються під вагою тіла, через що м’язи знаходяться у напруженні замість того, щоб бути розслабленими. Зважаючи на це, пружинний матрац обов’язково слід підбирати, враховуючи власну вагу. А якщо йдеться про двоспальне ліжко, то власну вагу та вагу ще одного користувача - людини, що спатиме поруч. Інакше відчутними стануть ефекти «скочування», так званих, «хвиль», а також скрип та інші незручності, викликані нефіксованою поверхнею для сну.

Переваги безпружинних моделей

Безпружинні матраци вважаються більш комфортними, оскільки в списку їхніх характеристик:

-          еластичність;

-          вентиляція;

-          гігієнічність;

-          практичність;

-          довговічність.

Завдяки здатності розсіювати вологу матрац такого типу добре регулює температуру людського тіла й пропускає повітря, що перешкоджає появі різноманітних бактерій.

Безпружинні матраци, на відміну від пружинних моделей, не створюватимуть коливальних рухів під час зміни положення тіла в процесі сну чи відпочинку. Коливальний рух буде відчутним локально, а не по всій площі матрацу.

Насправді ж в основі безпружинного матрацу містяться десятки тисяч «мікропружин», що мають вигляд пор. Завдяки ним вага тіла рівномірно розподіляється по всьому матрацу й створює анатомічну підтримку й ортопедичний ефект незалежно від показника ваги людини.

Наша пропозиція

Бажаєте купити меблі та матраци, не виходячи з дому? Ласкаво просимо до онлайн-магазину меблів «Брістоль»! В нашому асортименті ви знайдете товари на будь-який смак від відомих українських виробників, зможете отримати кваліфіковану консультацію від наших менеджерів, обрати найбільш оптимальний для себе спосіб оплати обраного товару й замовити доставку прямо під двері квартири.

Повернутись
Зворотній зв'язок