Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Про прованс в інтер’єрі
  28.06.2020

Стиль прованс, як і однойменний південний регіон Франції, поєднує у собі колорит сільської місцевості й всю його красу у найменших деталях.  Цей дизайн з’явився у 17 столітті. В той час буржуа почали надавати більшу перевагу спокою та затишку віддалених провінцій, аніж метушні та галасу тогочасних міст. Так, надихаючись красою оточуючого світу, оформлення будинків почало включати у себе все більше лаконічних та елегантних елементів.  На території європейських країн прованський дизайн почав здобувати популярність у 19 столітті.

Що характерно для стилю прованс в інтер`єрах?

  1. Пастельна палітра кольорів.

Прованс або, як його ще називають, французьке кантрі, - це поєднання молочного, бежевого, лавандового, блакитного, ніжно-жовтого, оливкового тощо. Всі ці відтінки дають відчуття наближеності до чогось по-справжньому природного й забезпечують «свіжість» інтер`єру.

  1. Натуральні матеріали.

Деревина різних порід, метал, камінь – все це нерідко можна зустріти в будиночках Провансу. Натуральні тканини обираються й для текстилю. Бавовна, льон, шерсть, текстиль з квітковими орнаментами та тканини приглушених приємних кольорів ідеально доповнюють прованський інтер’єр. Такі деталі додають особливої атмосфери, своєрідного духу старовини й розкоші. Чому б не облаштувати свій будинок таким чином, забувши про всі буденні турботи?

  1. Особливе оздоблення стін.

Прованс – це про увагу до деталей. Нерівні поверхні, шорсткість та випуклості на стінах являються своєрідною родзинкою інтер’єру у стилі французького кантрі. Шпалери використовують не так часто, адже вони не дуже притаманні прованському житлу. Проте при бажанні власників приміщення можна підібрати шпалери пастельних кольорів з оригінальним рослинним орнаментом. Прованський стиль також передбачає оздоблення стін облицювальними дошками, пофарбованими у світлі відтінки.

  1. Оригінальне покриття підлоги.

Оскільки прованський стиль використовується для оздоблення ванних кімнат, особлива увага приділяється підлозі. Класичний варіант покриття – це деревина або кахляна плитка. В будинку, облаштованому за всіма правилами такого дизайну, Ви ніколи не побачите підлогу, покриту ламінатом, лінолеумом, паркетом чи суцільними килимами.

  1. Стеля й способи її декорування.

Для стелі найчастіше обирають фарбу світлих кольорів, яка гармонійно поєднувалася б з рештою інтер’єру. В приміщеннях з високими стелями, наприклад, у вітальні чи кухні, використовують декоративні балки та покривають їх контрастною фарбою.

  1. Продуманий вибір меблів.

Особливу роль при облаштуванні такого інтер’єру дизайнери відводять підбору меблів. Основні функції фурнітури – це практичність та місткість. Найчастіше для виготовлення меблів для прованських інтер`єрів обирають дуб, каштан, горіх та інші види деревини світлих порід. Додавання плетених чи кованих елементів однозначно буде безпрограшним рішенням.

Де купити меблі в Україні?

Магазин Bristol відкритий для всіх охочих забезпечити себе та своїх близьких якісними товарами від перевірених виробників. В наших каталогах кожен охочий зможе знайти меблі, які ідеально доповнили б бажаний інтер`єр, а доступні ціни та зручний спосіб оформлення замовлення лиш допоможуть втілити цю мрію в життя.

Повернутись
Зворотній зв'язок