Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Правила організації простору у вітальні
  29.01.2020

Чи не в кожному домі вітальня виступає місцем, де постійно сконцентровується велика кількість різноманітних речей: одягу, взуття, аксесуарів тощо. Ця кількість може ще збільшуватись з приходом гостей чи зміною пір року й приносити немало дискомфорту. За умов правильного розпланування вітальні вдасться раціонально використовувати простір кімнати й компактно розташувати всі необхідні речі у межах доступності. В цій статті знайдеться декілька корисних порад для вас.

У чому проблема?

У більшості випадків бажання змінити щось у вітальні виникає через наявність подразнюючих факторів. Аби позбавити себе дискомфорту й зробити вітальну кімнату зручною для користування й затишною, слід правильно визначити проблему й продумати шляхи її вирішення.

Ситуації бувають різні, все залежить від особливостей цього приміщення, кількості жителів тощо. Однак найчастіше буває так:

1. У вітальні недостатньо місця для розміщення всіх потрібних предметів.

2. У вітальні забагато зайвих речей.

3. В ергономічному плані вітальня не може виконувати бажані для неї функції.

Як знайти вирішення?

Спробуйте змоделювати ситуацію, при якій ви, одягнувшись та взувшись, раптом розумієте, що забули доповнити свій образ якимось аксесуаром (до прикладу, шарф, шапка, рукавиці та ін.). Очевидно, що вже будучи готовим до виходу, не дуже хочеться повертатись до шафи у пошуках бажаної речі. Саме тому рекомендується розміщувати універсальні аксесуари, потреба в яких може виникнути щодня, десь «під рукою». Краще всього, якщо цим місцем стануть закриті полиці або гачки, розміщені на рівні грудей.

Крім цього, не зайвим було б провести класифікацію й розподіл всіх наявних у вітальні речей. Краще всього поділити аксесуари й одяг по категоріях: сумки до сумок, рукавиці до рукавиць, парасолі до парасоль тощо. Завдяки цьому вам буде значно простіше орієнтуватись в кімнаті, речі не будуть губитись. Якщо площа вітальні дозволяє, можна розмежувати речі й іншим чином: виділити кожному члену родини окреме місце для власних аксесуарів та одягу.

Наступний спосіб упорядкувати наповнення вітальні – зважати на сезонність. Далеко не у всіх вдома знайдеться вдосталь місця у вітальні для того, щоб зберігати там теплий верхній одяг й відповідні йому аксесуари. В більшості випадків місцем для розташування шуб, курток і інших речей такого роду виступають антресолі чи гардеробні шафи у спальні. У вітальні ж повинно знаходитись лише те, чим будуть користуватись, без зайвих елементів. Тож слід продумати наперед можливі комбінації нарядів й залишити в «швидкому доступі» речі, які могли б носитись у найближчий час.

Наша пропозиція

Аби вітальня тішила око й дарувала комфорт жителям й гостям дому, радимо вам звернути увагу на каталог товарів онлайн-магазину Брістоль. На нашому сайті представлено широкий асортимент продукції від найкращих брендів України. Ознайомившись з каталогами й обравши для себе бажаний варіант, ви зможете купити меблі у нас, витративши на це всього декілька хвилин вільного часу. Ми переконані, що зроблена покупка вас не розчарує, оскільки для нас в пріоритеті є якість та надійність.  

Повернутись
Зворотній зв'язок