Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Поради щодо вибору пружинних матраців на блоках Боннель, Pocket Spring або Multipocket
  10.11.2021

Ми витрачаємо величезні суми на люстри, техніку, шпалери, сантехніку, меблі, а на матраці часто економимо. Його ж не видно під ковдрами, покривалами. Але ж матрац – це не лише «пласт» між ліжком та людиною. Матрац – це основна складова здорового сну. Якщо ліжко зручне, тіло розташовується якнайкраще, то м'язово-кісткова система повністю розслаблюється. А людина, яка відпочила, набуває бадьорості, у неї покращується настрій.

Велику роль у матраці грає система пружин, всі моделі конструкцій виготовляються за рекомендаціями лікарів та покупців. Наприклад, твердий матрац, на якому тіло правильно розташовується, необхідний для людей із хворобами хребта.

Потрібно вибирати матрац, який відповідає особливостям конструкцій ламелів та каркасу ліжка. Безпружинний матрац з ортопедичними властивостями здатний повторювати контури тіла людини, що на ньому лежить; реагує на зміну режиму температур; навантаження та вологості.

Пружинний блок Боннель: характеристики

У матрацах Боннель є класична проста пружинна система, яка була зроблена серед перших, але досі популярна. Тепер вона максимально вдосконалена, позбавлена деяких недоліків:

  • покращена пружність: підвищена здатність витримувати великі навантаження (з розрахунку на 1 спальне місце), але підтримуючі характеристики при цьому не втрачаються;
  • термін служби матраца збільшився;
  • пружини не скріплять.

Основою для матраців економ-класу є залежні пружинні блоки, тому вартість їх невисока.

Залежний блок Боннель відрізняється тим, що кілька рядів металевих спіралей у ньому з'єднано. Якщо натиснути одну, то реагують інші. Так, якщо людина має велику вагу, то матрац не зможе пристосуватися під тіло, а прогнеться під в області максимального натискання. Вийде ефект «гамака», тобто утвориться щось на зразок ями, в яку може скататися відпочиваюча людина. Це найбільший мінус системи: не створюється ортопедична дія, кісткова система не підтримується.

У двоспальних варіантах ліжок у такій системі відчувається «хвильовий ефект»: сплячому передаються найменші здригання від рухів іншої людини. Легша людина зміщуватиметься на бік партнера, який має більшу вагу.

Але в цій категорії є моделі, в яких блоки посилені та можуть витримувати велику напругу на одне спальне місце. До них належать моделі Standart Plus Sleep&Fly та Акцент 2 Плюс Come-For. Для людей, які мають велику вагу, вони будуть ідеальним варіантом.

У чому особливості пружинного блоку PocketSpring

Матрац PocketSpring відноситься до виду ортопедичних: покращує стан людей у ​​віці, і тих, що страждають на м'язові болі. Складається з системи кишенькових пружин, виконаних з міцної сталі, що не піддається корозії. Пружини називаються «бочонками», тому що розташовуються в полотняних чохлах, а за формою схожі на бочки. Конструкція, завдяки тому, що кожна пружина стискається ізольовано і не впливає не сусідні, розподіляє навантаження в рівній мірі, не прогинається під областю більшого тиску. Пружини у чохлах не скріплять, тому що прогинаються під різними частинами тіла, чинячи на виріб різний тиск.

Наповнювачем матраців служить кокосова койра з латексом завтовшки у 3 сантиметри, завдяки якій знижується тиск на пружини.

У матрацах PocketSpring система пружин має такі переваги:

  • не дає напруги в тілі людини, що відпочиває;
  • забезпечує міцний сон;
  • допомагає правильному розташуванню хребта.

Не зайве пояснити, чим відрізняються матраци з системою блоків пружин Pocket Spring від Боннель. Останні зроблено, щоб прибрати з ринку матраци з наповнювачем з вати, що використовуються в дачних будиночках та сім'ями з невеликим бюджетом. У пружинних блоках не створюється ортопедичної дії, оскільки пружини тісно пов'язані між собою і вигинаються у місці з більшим навантаженням. Через це хребет перекошується, таз розташовується нижче за інші частини тіла, а людина не може повністю розслабитися і відпочити.

Структура матраців Pocket Spring має кращі технічні характеристики, надає лікувальний ефект. Пружини розміщуються за допомогою комп'ютерних програм, що розраховують навантаження на деякі частини блоку, адже всі ділянки тіла важать по-різному; допомагають укомплектувати блоки пружинами різної жорсткості (для зручності сплячої людини).

Виробництво дорогих матраців «боннель» – це маркетинговий хід. Тому перед покупкою вивчіть особливості та переконайтеся у якості товару.

Різні види PocketSpring пружинних блоків Multipocket

У матрацах системи Multipocket із ортопедичним ухилом використовуються наповнювачі у різних варіантах оформлення. Кожна модель має пружинну систему з різним рівнем жорсткості, розраховану на людей з важкою, середньою та невеликою вагою.

У матраці Multipocket пружинна система допомагає тілу зберігати правильне положення, розслаблятися м'язам та кістковій системі людини. Для вентиляції внутрішньої частини вироби мають «дихаючу» сітку.

Матраци серії Мультипакет – жорсткі. На площі 1 кв. м. у них розташовано близько 500 незалежних пружин. Наповнювач – пласт кокосової койри (волокна кокосів). Вона міститься в стьобаному трикотажному чохлі. Об'єм чохлу надають спонбонд та гіпоалергенне волокно.

Пружинний блок Micropocket – це зручність та комфортний сон

Системні пружинні блоки бувають різних форм та розмірів. Використовуються для виготовлення матраців серії Micropocket, кушеток, стільців, меблів. Також блоки можна зробити за лекалом замовника.

Система пружин у матраці – це ізольовані у кишенях пружини різних видів, що скріплені особливою спайкою. Така система відрізняється довгим терміном служби та унікальними ортопедичними властивостями.

У різних моделях Мікропакет передбачено певну кількість пружин:

  • Micro-Pocket в 1 кв. м. вміщує 1120 шт. Кожна пружина поміщена до кишені. Матрац відрізняється високою пружністю;
  • Multi-Pocket у 1 кв. м. вміщує 560 штук;
  • Pocket-Spring у 1 кв. м. Має 256 пружин.

У блоках використовуються тільки ті пружини, на які припадає тиск. Вільні – підтримують легкі частини тіла. Конструкція пружинної системи Micropocket сприяє підтримці зручної пози, відпочинку кісткової системи людини.

Якщо ваша вага більша за норму, вибирайте виріб з блоком пружин невеликого діаметру (4 см). Чим менше розмір, тим їх більше поміститься в матраці, і на кожну буде приходитися менший тиск під тілом важкої людини.

Плюси матраців з «кишеньковими» блоками пружин:

Переваги таких виробів:

  • пристосування до контурів тіла;
  • точкова еластичність;
  • ортопедичний ефект;
  • ергономічність;
  • сумісність із ліжками (регульованими).

Система пружин Мікропакет може мати такі наповнювачі, що підвищують ортопедичні якості. Це натуральні матеріали: бамбукове волокно, латекс, коксова койра, бавовна, ватин.

До штучних наповнювачів відносяться: пінополіуретан, холлкон, меморикс, холлофайбер, синтепон, термовойлок, спанбонд.

Наповнювачі не вбирають вологу та запахи, вентилюються, не забиваються пилом, гіпоалергенні, не заселяються шкідливими комахами.

Грунтуючись на сказаному вище, робимо висновки:

  • у «кишенькових» пружинних системах своя жорсткість властива кожному елементу. Завдяки такому ефекту досягається найкращий розподіл тиску на матрац. Точкова дія пружин допомагає покращити кровопостачання організму, оздоровити сон, зняти напругу з м'язів;
  • система м'яких пружин рекомендується для людей із грижею міжреберних дисків, болями у поперечному хребетному відділі; тим, що любить спати на боці;
  • незалежна система пружинних блоків середнього ступеня жорсткості справляє лікувальну дію на тіло людини, яка відчуває біль у шиї та грудному хребетному відділі, але вважає, що їй краще спати на спині;
  • враховуйте вагу та вік людини, для якої купуєте ортопедичний матрац. Тим, хто важить менше ніж 60 кг, купуйте виріб середньої жорсткості. Якщо вага людини більше 90 кг, беріть до уваги наявність проблем із кістковою системою, фізичну форму.

Зручності вам та приємних сновидінь!

Повернутись
Зворотній зв'язок