Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Пластикові меблі для дому
  16.07.2021

Меблі з пластику почали користуватись великою популярністю ще в 50-х роках минулого століття. Однією з вагомих причин цього можна вважати стиль поп-арт, який був в топі тогочасних трендів. Завдяки своїй доступності, легкості та практичності пластикові меблі вважались чи не найбільш оптимальним варіантом для облаштування квартири. Їх використовували не лише як декор, а й у якості основних предметів домашнього інтер’єру.

Місце для пластикових меблів знаходять і в сучасних інтер’єрах. Проте чи варто надавати перевагу таким виробам? Спробуємо знайти відповідь у цій статті.

З яких видів пластику виготовляють меблі?

Для створення предметів інтер’єру використовують такі матеріали цього класу, як:

  1. ПВХ (полівінилхлорид). Цей пластик вважається найбільш дешевим та доступним. Саме з нього виготовляють більшість вуличних меблів, що не вирізняються високою міцністю.
  2. ПП (поліпропілен) – більш безпечний матеріал, який під дією високих температур не виділяє токсичних речовин.
  3. Полікарбонат. Цей пластик вважається одним з найбільш міцних та екологічних, а зроблені з нього меблі – стійкими до пошкоджень та довговічними.
  4. Поліметилметакрилат (акрил). Цей вид матеріалу часто комбінують з іншими, оскільки він має високі характеристики, добре клеїться, простий в обробці, а також не містить токсичних складників. Найчастіше його використовують для створення дизайнерських меблів.

Переваги меблів з пластику

Складно знайти інший варіант більш практичних й одночасно максимально невибагливих меблів для дому. Пластикові столи та стільці можуть стати частиною як інтер’єру дому, так і окрасою відпочинкової зони присадибної ділянки. Завдяки своїй легкості при перестановці чи переїзді вони не приноситимуть додаткових проблем. До списку плюсів можна також зарахувати широкий асортимент пластикових меблів. Вони представлені у різних формах та кольорах, що дає можливість кожному знайти варіант, що ідеально поєднувався б зі стилем оформлення кімнати. Завдяки специфіці матеріалу пластикові меблі навіть без особливого догляду можуть прослужити впродовж кількох десятиліть, при цьому не втративши привабливості свого зовнішнього вигляду.

Які недоліки цього типу меблів?

Механічні пошкодження – серйозна проблема для будь-якого предмету інтер’єру. Однак пластикових меблів це особливо стосується. Подряпини, потертості та тріщини можуть зробити виготовлений з пластику стіл або стілець повністю непридатним для використання.

Для низькоякісних меблів притаманними також можуть бути швидке вигорання на сонці, крихкість, різкий їдкий запах тощо.

Як вибрати та купити меблі в Україні

Щоб оновити житловий інтер’єр й доповнити його не лише привабливими на вигляд, а й якісними речами, слід надавати перевагу продукції перевірених виробників. В каталогах магазину меблів «Bristol» ви зможете знайти безліч прикладів цього. Кухонні та робочі столи, офісні та дитячі стільці, а також дивани, крісла, ліжка, модульні комплекти й багато іншого – все це ви зможете придбати у нас за доступною ціною, витративши на оформлення замовлення всього декілька хвилин.

Повернутись
Зворотній зв'язок