Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Освітлення у дитячій кімнаті
  09.11.2020

Дитяча кімната — це місце не лише відпочинку та ігор, а й простір для навчання. Саме тому її дизайн повинен передбачати відповідні умови для комфортної роботи й безпечного перебування у приміщенні. В цій статті детальніше йтиметься про світильники та правила розміщення освітлювальних приладів. 

Освітлення у кімнаті — це не лише лампа на стелі по центру. Це і нічники з приглушеним світлом, різноманітні настільні лампи, а також торшери та бра на стінах. При бажанні освітлення у дитячому куточку можна зробити оригінальним та цікавим. Найважливішим є щоб дитина почувала себе комфортно й могла вчитись та гратись без шкоди для зору та здоров`я загалом.

Спеціалісти рекомендують надавати перевагу світодіодним світильникам, оскільки світло від них вважається найбільш безпечним для дитячих очей. Крім того, вони є більш довговічними, тож дозволять заощадити на витратах й зберегти сімейний бюджет.  Світодіодні лампи вважаються найбільш безпечними: навіть якщо дитина доторкнеться до дуже гарячої лампи, то не отримає опіку. 

Що слід врахувати

1. Подбати про достатнє природне освітлення. Краще всього, коли письмовий стіл чи місце для малювання або читання знаходиться поряд з вікном і добре освітлене в світлу пору дня.

2. Наявність настільної лампи є обов`язковою. Оскільки виконання домашньої роботи часто може затягнутись, слід розмістити на робочому місці додаткове джерело освітлення.

3. Світло для читання перед сном. На тумбі чи на стіні поряд з ліжком можна розмістити бра або світильник, який дитина зможе використовувати перш, ніж йти до сну. Якщо освітлювальний пристрій ще й буде оздоблено відповідно до вподобань маленького власника, то читання перед сном зможе стати улюбленим ритуалом малечі.

4. Не змушуйте відмовлятись від нічника. Спати при світлі лампи не рекомендується, однак багато дітей мають страх темряви. Підберіть нічник з легким світлом, що допомагатиме дитині боротись зі своїми фобіями.

Головне джерело освітлення у дитячій кімнаті

Світильник на стелі — звична для більшості інтер`єрів річ. Однак навіть він може виглядати оригінально й забезпечувати рівномірне освітлення кімнати. Світильник такого типу слід підбирати відповідно до загального дизайну. Для дитячих кімнат можна придбати модель незвичної форми, з зображенням улюбленого мультиплікаційного персонажа тощо. Якщо площа приміщення дозволяє, то на стелі можна розташувати відразу декілька світильників. В такий спосіб можна підсвітити найважливіші зони кімнати, виділити переваги й приховати недоліки дизайну.

В онлайн-магазині Bristol кожен охочий зможе підібрати та купити меблі не лише для дитячої кімнати, а й для вітальні, спальні, кухні, передпокою та робочого кабінету. Оформити покупку на нашому сайті — питання всього кількох кліків та кількох хвилин вашого часу. Переконайтесь у цьому самі, придбавши меблі в Bristol!

Повернутись
Зворотній зв'язок