Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору вішака
  22.10.2021

Не секрет, що перше враження відіграє велику роль. Вітальня чи коридор – це місце, у якому з порогу опиняються гості. І обстановка саме цих приміщень може багато сказати про власника житла. Дану статтю ми вирішили присвятити інформації, яка може допомогти вам правильно та зручно облаштувати інтер’єр своїх вхідних кімнат.

Основний елемент

Чому особливої уваги потребує підбір вішака? Цей предмет інтер’єру виконує важливу роль, адже забезпечує зручність для жителів квартири та її гостей. Вішаки призначені для розміщення верхнього одягу та інших речей, а також можуть мати додаткові ящики для розміщення взуття.

Вішаки бувають кількох типів:

  • Настінні;
  • Підлогові;
  • Та дизайнерські варіанти.

Підбираючи вішак для свого дому, слід завчасно продумати, де саме він буде розміщуватись та скільки речей має в собі зберігати. Якщо вхідне приміщення вашого дому невелике за площею, то слід надавати перевагу компактним та вузьким вішакам. Варто подбати про те, щоб ці меблі не перешкоджали вільному пересуванню по коридору чи вітальні.

Вішаки, що кріпляться на стіну

Ця модель користувалась великою популярністю й надалі залишається фаворитом багатьох господарів. Вішаки такого типу можуть мати різний вигляд: це і окремі гачки, розміщені у різному порядку, і панель з розміщеними на ній гачками для кріплення речей.

Перевагами настінних вішаків є їхня компактність, місткість та ергономічність. У більшості випадків конструкцію вішака можна підлаштовувати відповідо до можливостей вітальні чи коридору та власних потреб.

Вішаки, що кріпляться на стіну, можуть також доповнюватись такими елементами, як:

  • Дзеркало середнього розміру чи у повний зріст;
  • Штанги для розмішення вішаків з одягом;
  • Полиці для зберігання головних уборів;
  • Зона зберігання парасоль;
  • Полиці для взуття тощо.

Спеціалісти рекомендують обирати вішаки, в яких гачки кріплятся на панельну стінку. Це дозволить зберегти цілісність стіни та довговічність шпалер, а також захистить і одяг, і покриття стіни від забруднень, протирань тощо.

Вішаки, що розміщуються на підлозі

Такі моделі являють собою стійку з гачками, прикріпленими на різній висоті або з вертикальними чи горизонтальними перекладинами.

До плюсів підлогових вішаків зараховують:

  • Просту та мобільну конструкцію;
  • Можливість зберігати довгі речі у повну довжину;
  • Можливість використовувати верхню частину вішака для розміщення головних уборів.

Разом з цим є й декілька недоліків. Не всі вішаки такого типу вирізняються стійкістю та міцністю. Можуть виникати труднощі й з зберіганням речей, оскільки якщо розвішати верхній одяг по колу, то вішак доведеться відсунути від стіни. А це, в свою чергу, потребує додаткової площі, що не завжди можна дозволити собі у маленьких вітальнях. Така багатошаровість одягу виникає при використанні конструкцій, де гачки розміщені на різній відстані один під одним. Тому деколи для того, щоб зняти одяг з нижнього яруса, доводиться знімати річ з верхнього яруса.

Де купити вішаки онлайн в Україні?

На сайті магазину Bristol знайдеться чимало цікавих на вигляд варіантів. Окрім свого привабливого зовнішнього вигляду, вони вирізняються високою якістю та надійністю, адже виробниками є перевірені часом фабрики БРВ Україна, Сокме, ВМВ Холдинг, Гербор та інші.

Повернутись
Зворотній зв'язок