Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору шафи-купе
  30.05.2020

Власники малогабаритних квартир як ніхто краще знають, що кожен сантиметр вільного простору в домі є дуже важливим. Одним з найкращих варіантів містких та ергономічних меблів являється шафа-купе. Вона займає небагато місця й підходить практично для будь-якого дизайну кімнати, може гармонійно поєднуватись як з класичним стилем решти меблів, так і з сучасними варіантами інтер'єру.

В цій статті ви знайдете кілька корисних підказок, що зможуть допомогти вам при купівлі шафи-купе.

Місце розташування

Перед тим, як купувати шафу-купе, необхідно визначити конкретне місце, яке вона буде займати у вашій кімнаті. Якщо приміщення дозволяє, то стіни, стелю та підлогу можна використовувати як стінки шафи, що у поєднанні з розсувними дверима зможуть утворити зручне місце для зберігання одягу чи інших речей. Таке рішення підійде навіть для дуже маленьких приміщень.

Перспектива змін

Шафа-купе – це вдале рішення для будь-якого інтер'єру, однак якщо незабаром ви вирішете знову змінювати дизайн своєї кімнати, то в такому разі не варто обирати вбудовану шафу-купе. Вбудовані меблі робляться відповідно до параметрів стін, що являються складовою частиною її конструкції, тому при їх перестановці може порушитись гармонійність інтер'єру. В цьому випадку краще обирати самостійну шафу-купе, яка розміщується окремо. Її можна буде переставляти залежно від вашого бажання та можливостей приміщення без шкоди для загального стилю кімнати.

Механізм розсувної системи

Велику увагу потрібно приділити вибору механізму шафи-купе. Він має бути надійним, адже двері будуть відкриватись часто. Для виготовлення цих конструкцій зазвичай використовують алюміній, пластик або сталь. Розсувні системи з алюмінію вирізняються високою ціною та відповідною надійністю і міцністю у використанні, сталеві – дешевші, проте і термін їх використання коротший. В будь-якому разі варто брати до уваги те, яке навантаження будуть витримувати двері вашої шафи-купе і відповідно до цього підібрати механізм розсувної системи.

Також варто зважати на тип кріплення механізму. Якщо розсувна система знаходиться внизу шафи, то це означає, що вона буде частіше забруднюватись, а якщо вгорі – додаткового піклування про неї не потрібно буде.

Дзеркальні двері: так чи ні

Для того, щоб візуально розширити приміщення, вдалим рішенням буде обрати шафу-купе з дзеркалом на дверях. Воно може поєднуватись з красивим оформленням у вигляді вітражів чи малюнків на склі та робити ваш інтер'єр оригінальним та цікавим. Цей варіант вирішує одразу декілька проблем: збільшує простір у кімнаті та позбавляє у потребі пошуку окремого місця для дзеркала.

До вибору місця розміщення шафи-купе варто підходити з передбачливістю, адже якщо ви поставите її напроти вікна, то може з'явитись загроза сильного джерела сліпучого сонячного світла в приміщенні у ясний день.

Де купити меблі в Україні?

Взявши до уваги всі перераховані вище підказки, ви зможете здійснити вдалий вибір шафи-купе. Серед широкого асортименту товарів у інтернет-магазині Брістоль є можливість придбати предмети інтер`єру на будь-який смак за доступними цінами. Якщо вам необхідна більш детальна інформація стосовно товарів, то телефонуйте чи пишіть нам – наші менеджери з радістю нададуть свою допомогу.

Повернутись
Зворотній зв'язок