Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Особливості підбору постільної білизни
  27.05.2021

На рівень комфорту та якість сну впливає не лише ліжко та специфіка його конструкції, а й постільна білизна. Якщо вона підібрана неправильно або низькоякісна, то на приємний відпочинок сподіватись не доводиться.

На сьогоднішній день існує величезна кількість постільної білизни й способів її купити. Однак попри великий асортимент, знайти дійсно вартий уваги варіант непросто. Деколи стається так, що красива на вигляд постіль втрачає свій вигляд вже після першого прання. Буває, що матеріал деяких комплектів білизни для сну викликає алергічні реакції. Зважаючи на все це, ми вирішили поділитись інформацією про критерії вибору постільної білизни, яка зможе допомогти вам у майбутньому зробити правильний вибір.

Яким матеріалам краще всього надавати перевагу

  1. Бавовна.

Ця тканина вважається найкращою для спальної білизни. Вона приємна на дотик, екологічна, щільна, що гарантуватиме довговічність, стійка навіть до численного прання. До недоліків можна зарахувати високу ціну бавовни, а також грубість волокон, що може ускладнювати процес прасування білизни.

  1. Ситець.

Це варіант також має як свої плюси, так і мінуси. З плюсів: доступність, екологічність та легкість, а з мінусів – це те, що ситець досить швидко зношується.

  1. Сатин.

Матеріал такого типу є чи не найбільш практичним у використанні й довговічним. Недолік – висока вартість.

  1. Шовк.

Постільна білизна з цієї тканини додасть вишуканості будь-якого інтер’єру спальні. Ефектний вигляд стовідсотково слід віднести до переваг шовку. А от з недоліків варто зазначити високі ціни на матеріал та відчуття, що він «холодний» на дотик, чого не всім хотілося б для спальної білизни.

Перш, ніж купувати, слід уважно ознайомитись з характеристиками матеріалу, його складом та специфікою догляду. Вся ця інформація зазвичай вказується на етикетці.

Як визначитись з розміром спальної білизни

Класифікація за цим критерієм передбачає наступні варіанти:

  • односпальну білизну;
  • двоспальну;
  • полуторну;
  • та виготовлено за індивідуальними запитами.

Підбирати постільну білизну необхідно відповідно до розміру ліжка, в комплекті з яким вона буде використовуватись в подальшому. Слід наголосити, що вимірювати потрібно не сам каркас, а матрац.

Постільна білизна не повинна бути завеликою, оскільки це виглядатиме неестетично, а також створюватиме труднощі під час сну, прибирання ліжка й щоденного користування спальною кімнатою загалом. А якщо комплект для сну буде замалим – це теж нашкодить як комфорту користувачів, залишаючи «голі зони» матрацу, так і дизайну спальні.

Якщо ж ви обрали для себе ліжко нестандартної форми (кругле, овальне тощо), рекомендується замовити виготовлення постільної білизни у професіоналів. Так ви отримаєте унікальний комплект постелі, а також «одягнете» улюблене ліжко відповідним чином.

Отож, основними критеріями постільної білизни є:

  • гіпоалергенність;
  • екологічність;
  • якість;
  • практичність;
  • та відповідність розміру матраца.

Пропозиція магазину меблів Bristol

Рекомендуємо вам уважно ставитись до вибору не лише спальної білизни, а й матраца, ліжка й інших меблів для дому. Всі ці речі мають прямий вплив на зручність та затишок вашого життя та життя ваших близьких. Магазин Bristol створив для вас ідеальні умови для того, щоб купити меблі, матраци та побутові аксесуари високої якості. Переконайтесь у цьому самі, завітавши на наш сайт!

Повернутись
Зворотній зв'язок