Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Коли господарі у відпустці
  31.12.2020

Вирушати у далеку подорож чи на відпочинок на дачу всім хочеться зі спокійною душею, знаючи, що у період відсутності з квартирою та наявним у ній майном нічого не станеться. Ми розповімо детальніше, як краще підготуватись до від`їзду й що неодмінно слід врахувати.

Що може статись, коли нікого немає вдома?

До переліку можливих небезпек зараховують :

  • Крадіжки. Для зловмисників пора відпусток – вдалий час для того, аби проникнути у чуже житло та винести звідти цінні речі, коштовності та гроші.
  • Аварії в системі водопостачання чи опалення. Такі неприємності можуть трапитись під час планових робіт комунальних служб. Протікання труб може привести до накопичення води на підлозі та псуванню її покриття.
  • Пожежі. Причиною цьому може стати коротке замикання, не вимкнена побутова техніка чи інші фактори, що призведуть до загорання речей.
  • Загибель кімнатних рослин. Більшість вазонів, за винятком кактусів, без поливання через 7-14 днів засихають та гинуть.

Як уникнути проблем?

Попри те, що деякі з цих неприємностей можуть виникнути не з вини господарів, все одно слід подбати про те, що небажаних подій не сталось.

Перш за все, потурбуйтесь про захист квартири від зловмисників. Для грабіжників імовірність залишитись непоміченим під час винесення габаритної техніки та меблів з приміщення дуже мінімальна, а от з коштовностями та гаджетами, ноутбуками чи відеокамерами справа зовсім інакша. На час відпустки варто всі цінні речі, коштовності та гроші віддати на зберігання у банк. Інші варіанти – поставити квартиру на сигналізацію або оформити страхування, що буде діяти впродовж всієї відпустки і буде гарантувати захист вашого житла не лише від крадіжок, а й від затоплення або пожеж. Додатково можна провести у квартиру протипожежну сигналізацію, що у разі загорання сповістить необхідну службу.

Аби забезпечити максимальний захист від затоплення квартири, перед від’їздом необхідно оглянути труби, клапани і замінити їх за потреби. Також рекомендується перекрити опалення та подачу холодної і гарячої води.

Розумним рішенням буде залишити дублікат ключів від дверей своєї квартири комусь з родичів чи друзів. Це стане у нагоді за потреби перевірити ситуацію у будинку, полити кімнатні рослини, погодувати домашню тваринку чи просто створити видимість того, що житло не пустує.

Як підготувати житло до повернення з відпустки?

Аби повернення з відпочинку було приємним та безтурботним, Вам доведеться забезпечити всі необхідні для цього умови, а саме:

  • Зробити генеральне прибирання: помити підлогу, винести сміття та випрати всі речі;
  • Замінити постільну білизну та рушники на свіжі;
  • Перевірити наявність необхідної побутової хімії: шампуню, гелю для душу, зубної пасти, прального порошку і т.д.;
  • Залишити на полицях шафи засоби від молі;
  • Розморозити, вимити й за потреби вимкнути холодильник. Позбутись продуктів, що швидко псуються та залишити двері холодильники трохи прочиненими для уникнення неприємного запаху у ньому.

Дотримуючись цих порад ви не забудете про важливі моменти, пов’язані з підготовкою житла до від'їзду у відпустку, а сам відпочинок буде наповнений спокоєм.

Наша пропозиція

Відпочинок завжди допомагає перезавантажитись й надихнутись. Можливо, після мандрівки Ви вирішите частково або кардинально змінити дизайн своєї квартири. У такому разі у нагоді вам стане наш магазин Bristol. Ми можемо запропонувати все необхідне для створення омріяного інтер'єру.

Ви переконаєтесь, що обрати з широкого ассортименту та купити меблі саме у нас – це правильне рішення!

Повернутись
Зворотній зв'язок