Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як візуально “подовжити” стіни в приміщенні
  22.02.2021

Стандартний показник висоти стелі у більшості приміщень становить два з половиною метра. Він може не задовольняти користувачів з різних причин: невелика площа приміщення з недостатньою кількістю світла, що робить атмосферу у кімнаті гнітючою, бажання облаштувати інтер`єр новими меблями, що не відповідають висоті стелі, тощо. Для вирішення цієї проблеми не обов`язково розпочинати капітальний ремонт й пускати в хід відбійний молоток. Існують способи, за допомогою яких можна візуально “подовжити” стіни. Ділимось ними з вами у цій статті.

  1. Окантовка за допомогою кольорових плінтусів.

Щоб створити контраст між стінами та стелею, дизайнери використовують спосіб окантовки. Пофарбовані в яскравий колір плінтуси допоможуть зробити стелю набагато вищою. Важливий нюанс полягає у тому, щоб ця візуальна ілюзія була в гармонії з рештою оформлення приміщення. До прикладу, молдінги можна пофарбувати у колір, що є ключовим серед меблевого гарнітуру.

 

  1. Молдінги в колір стін.

Ще один дієвий спосіб “подовження” стін — це, навпаки, відмовитись від контрастних елементів. Візуально збільшити простір й розвантажити інтер`єр можна, пофарбувавши молдінги в той самий колір, що й стіни. Якщо ж дизайн кімнати ключає у себе барвисті шпалери, кант під стелею варто декорувати у відтінках, близьких до базового кольору шпалер.

  1. Однаковий колір для стелі та стін.

Спеціалісти переконують, що чим більш щільним буде колір, тим кращого результату можна буде досягнути. Тому не варто боятись експериментів та сміливо використовувати барвисту палітру для внутрішнього дизайну приміщення. У випадку, коли не тільки стіни та молдінги, а й вся стеля фарбується в один колір, межа між горизонтальною та вертикальною поверхнями стираються й людьське око буде сприймати простір зовсім по-іншому.

 

  1. Ліплення як декор та корисний інструмент.

Цей варіант є найбільш фінансово затратним, проте чи не найбільш дієвим. Специфіка ліплення полягає у тому, що воно може знаходитись одночасно на стелі та стінах, тим самим створюючи рельєф й візуально поєднуючи обидві поверхні в єдину вертикаль. Такий ефект можна забезпечити лише у випадку лаконічного, не дуже об`ємного ліплення.

Щоб всі елементи в приміщенні поєднувались гармонійно, не меншу увагу слід приділити підбору меблів. На сайті магазину “Bristol” ви зможете підібрати речі, які стали б вдалим доповненням як житлового, так і робочого приміщення. Купити меблі у нас — це справа всього кількох хвилин. Простий та зрозумілий інтерфейс сайту дозволить вам всього за кілька кліків ознайомитись з асортиментом товарів, їхнім описом та купити меблі. За детальною інформацією звертайтесь до консультантів Bristol. Ми завжди з радістю допоможемо вам в телефонному чи онлайн режимі.

Повернутись
Зворотній зв'язок