Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Яким повинно бути освітлення у спальній кімнаті
  30.04.2020

Правильно облаштувати освітлення в кімнаті – питання цікаве та складне водночас. На сьогоднішній день існує величезний асортимент різноманітних освітлювальних пристроїв. Як обрати і на що слід звернути особливу увагу під час покупки? Розповімо про це в даній статті.

Принцип «всього в міру»

Дуже часто, прагнучи надати своєму житлу затишку й забезпечити вдосталь світла у всіх куточках, господарі припускаються серйозних помилок. Особливо це стосується спальної кімнати, яка у нічну пору доби потребує бути якомога більш комфортним місцем з освітленням, що створювало б відповідну атмосферу: романтичну, заспокійливу чи навіть робочу.

Перше, що слід врахувати при виборі освітлювальних приладів – розмір спальні. Дехто розміщує багато світильників в надії на те, що таким чином вдасться зробити акцент на дизайні приміщення. Результат виявляється зворотнім – на одні ділянки звертається більша увага, інші ж залишаються в тіні. Тому необхідно робити вибір на користь менших, проте більш вдалих елементах освітлення. Оскільки ілюмінація є частиною дизайну, то варто також пам’ятати і про те, що освітлювальні прибори повинні бути пропорційні до розміру спальні та доповнювати загальний інтер’єр.

Продумати вдалі місця для розміщення світильників

Дизайнери інтер’єру пропонують власникам спальних кімнат різноманітні способи розміщення освітлювальних приборів. Найкраще локалізувати джерело світла поруч з ліжком. Варто врахувати, що світильник поруч з ліжком має знаходитись на висоті 1,3 – 1,5 метри. Тим, хто полюбляє читати перед сном, вдало підійде прикріплене до стіни бра чи світильник, який можна відрегулювати – бра на гнучкій ніжці.

Якщо спальне місце розраховане на двох людей, то традиційне рішення – однакові тумби з обох боків ліжка з ідентичними лампами - найкращий спосіб забезпечити приміщення гарним освітленням та створити у ньому візуальну симетрію. У такому разі настільні лампи для спальні купують попарно.

Завдяки розвитку інновацій у дизайні своєї спальної кімнати можна поєднати різні типи освітлення. Ілюмінація на кількох рівнях зробить вашу кімнату елегантною та унікальною. Загальне освітлення визначає атмосферу кімнати, а акцентоване чи направлене допоможе виділити окремі елементи чи предмети приміщення.

Можна також облаштувати підсвітку спальної кімнати. В цьому випадку світильники вмонтовуються у стелю, стіни,  подіум, на якому стоїть ліжко або ж у підлогу по периметру основи спального місця.

Не забути про головне

Найголовнішим елементом спальної кімнати в будь-якому разі являється ліжко. Магазин Bristol пропонує широкий асортимент фурнітури на будь-який смак. Купити меблі Ви зможете у нас за доступними приємними цінами. Якщо ж у Вас виникнуть питання чи потреба у додатковій інформації – звертайтесь до нас, ми з радістю допоможемо у вирішенні будь-якого питання.

Повернутись
Зворотній зв'язок