Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Яким має бути каркас ліжка
  14.05.2021

Перше, на що покупці звертають увагу при виборі нових меблів, - це їхній зовнішній вигляд. Безумовно, те, як виглядатимуть меблі, має велике значення. Проте запорукою зручності є міцна та якісна основа. В цій статті поділимось інформацією про те, яким повинен бути надійний каркас ліжка.

Каркас може бути у вигляді самостійного спального місця або як його доповнення. Він являє собою виготовлену з металу раму зі спеціальними планками, інша назва яких – ламелі. Оскільки на сучасному ринку існує безліч варіантів ліжок різноманітних форм, то й каркаси бувають різних розмірів та конструкцій. За типом збору вони діляться на суцільні та такі, що можна розібрати, а за конструкцією - на моделі з ніжками або без ніжок. Попри велику варіативність, всі каркаси мають спільне призначення: забезпечити користувачам комфорт та безпеку під час користування ліжком.

На що слід звернути увагу при виборі каркасу

  1. Матеріал, з якого виготовлені ламелі.

Цей елемент каркасу повинен бути міцним та в міру гнучким. Частіше всього для виготовлення ламелей використовують бук. Це тип деревини надійний, безпечний та здатен забезпечити оптимальний рівень ортопедичного ефекту.

  1. Відстань між ламелями.

Цей критерій залежить від розміру матраца. В залежності від його типу відстань між ламелями може відрізнятись.

  1. Регулювання висоти ніжок.

Більшість каркасів оснащено ніжками для того, щоб можна було підлаштувати ліжко відповідно до індивідуальних побажань користувачів та особливостей спальні. Дана опція дає можливість зручно облаштувати ліжко навіть на підлозі з нерівним покриттям.

  1. Наявність накладок на ніжках.

Цей критерій не вважається обов’язковим, проте якщо ви часто переїжджаєте або любите влаштовувати перестановки у спальні, то наявність накладок допоможе захистити підлогове покриття та самі ніжки від різноманітних механічних пошкоджень.

  1. Цільність каркасу.

Як зазначалось вище, каркаси бувають різними. Однак найбільш надійними вважаються моделі з металевої цільнозвареної рами, адже вони є найменш сприятливи до деформації.

  1. Опція регулювання жорсткості.

Це дозволяє зробити спальне місце більш сприятливим для відпочинку, а також підлаштувати відповідно до власних побажань та особливостей здоров’я.

  1. Наявність посиленої центральної опори.

На цей момент рекомендується зважати людям з надмірною вагою, оскільки за наявності цієї функції, каркас та матрац не будуть провисати.

Де купити меблі для спальні

Якщо ви плануєте оновити спальну кімнату й підібрати для себе та близьких людей дійсно якісні та комфортні меблі – ласкаво просимо до каталогів нашого онлайн-магазину Bristol!

Вашій увазі ми пропонуємо:

  • ортопедичні каркаси;
  • м’які та зручні матраци;
  • футони;
  • топери;
  • а також великий асортимент одно-, двоспальних та дитячих ліжок.

Здійснити покупку в Bristol – це питання кількох хвилин. А от насолоджуватись придбаними у нас меблями ви та члени вашої родини зможете не одне десятиліття. Тож не вагайтесь й поспішіть переглянути каталоги на сайті. А за потреби сміливо звертайтесь до менеджерів Bristol. Контактні номери телефонів ви з легкістю знайдете на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок