Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Гардеробна історія
  25.01.2020

Гардероб у тому чи іншому вигляді є частиною будь-якого приміщення. Для нього може відводитись невеликий куточок у коридорі, містка шафа у вітальні або ціле окреме приміщення. Кількість вішаків у гардеробі також може варіюватись: все залежить від кількості користувачів, можливих гостей та розмірів самого гардеробу.  

З чого почалась історія?

Перший вішак був створеним американським працівником заводу з виготовлення дротів Альбертом Паркхаусом у 1903 році. Прийшовши одного дня на роботу, Альберт не знайшов вільного гачка для свого верхнього одягу й, скориставшись фантазією й підручними засобами, скрутив дріт таким чином, що утворився зручний та надійний предмет, який можна було використати для розміщення пальто.

З вішаками пов’язана ще одна цікава історія. Говорячи про цей елемент гардеробного приміщення в 19 столітті використовували термін «тремпель». «Тремпель» було прізвищем німця, власника швейної фабрики, що базувалась у Харкові й спеціалізувалась на виготовленні суконь. Всі готові моделі висіли на спеціальних вішаках, позначених ярликами з назвою виробника. Таким чином «тремпель» стало синонімом до відомих для нас на сьогоднішній день «плечиків».  

Що являє собою гардероб тепер?

На сьогоднішній день вішаки можуть мати різноманітний вигляд. Навіть звичайний гвіздок, вбитий у стіну у потрібному місці, вже може вважатись своєрідним вішаком, оскільки зможе виконувати основу функцію, призначену для цього предмета інтер’єра. Якщо говорити про більш складні конструкції вішаків, то вони бувають кількох видів:

-          для розміщення на підлозі;

-          настінні;

-          переносні;

-          на коліщатках та інші.

Найбільш практичним варіантом гардеробу вважається шафа-купе. Вона здатна забезпечити достатньо місця для зберігання верхнього одягу та взуття, дозволяє ергономічно використовувати простір навіть у дуже маленьких квартирах та має оригінальний зовнішній вигляд.

В чому переваги розміщення одягу в гардеробі?

Відповідь не здивує: в такий спосіб одяг не мнеться й зберігає привабливість свого зовнішнього вигляду. Вішаки можуть використовуватись як у житлових, так і офісних приміщеннях чи магазинах одягу. Зважаючи на це, вішаки виготовляють з різних матеріалів, їм надають різних форм для того, щоб вони могли гармонійно поєднуватись з загальним інтер’єром . Найчастіше використовується пластмаса, метал, деревина або природні елементи, такі, як роги оленя. Кожен з варіантів по-своєму вирізняється співвідношенням якості та вартості, однак знайти підходящий варіант можна буде без будь-яких проблем.

Що ми можемо запропонувати?

Радимо вам ознайомитись з асортиментом шаф та інших меблів для дому та офісу на сайті нашого онлайн-магазину Брістоль. Вашій увазі представлено великий вибір продукції від найкращих українських виробників на будь-який смак. Зручний та зрозумілий інтерфейс сайту дозволить швидко визначитись з бажаним варіантом й купити меблі всього за декілька хвилин.

Повернутись
Зворотній зв'язок