Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Дзеркало як елемент інтер’єру
  29.05.2020

Одним з елементів, що дозволяє не лише оздобити приміщення, а й зробити його більш функціональним, є дзеркало. Воно використовується як у класичних, так і сучасних дизайнах. Якщо правильно продумати місце розміщення дзеркала, вигідно перевтілити вдасться практично будь-яке приміщення.

Перш за все, воно допомагає зробити кімнату світлішою та візуально збільшити її площу. Варто мати на увазі, що вертикальні дзеркала «видовжують» простір, а горизонтальні, навпаки, його розширюють. Щоб кімната здавалась більш просторою та світлою, дзеркало рекомендовано розміщувати перпендикулярно до вікна таким чином, щоб воно не відбивало сонячні промені.

Дзеркальні меблі

З-поміж дизайнерських задумок часто можна віднайти варіанти використання меблів з дзеркальними поверхнями. Ними зазвичай є приліжкові тумби або журнальні столики. Такі меблі додають особливої витонченості загальному інтер’єру та змушують як гостей, так і власників приміщення звертати на себе увагу.

Проте надаючи перевагу цьому рішенню варто пам’ятати про те, що всього повинно бути в міру. Інакше надмірне використання «дзеркальних» меблів не допоможе створенню цікавого інтер’єра, а цілковито зруйнує будь-які шанси на його успішне існування.

Імітація вікна

Для створення сучасного інтер’єру часто використовують так звані «фальш-конструкції», що стають своєрідною родзинкою будь-якого дизайну. Найбільш цікавим варіантом з-поміж них являються дзеркальні вікна. Вони являють собою або суцільне дзеркало або дзеркальну плитку. Їх використовують для візуального збільшення простору та розміщують у різних частинах кімнати: на стіні, в кутку приміщення, над ліжком тощо. Імітація вікна не втрачає актуальності у будь-яку пору року. Наприклад, влітку вона додає більше світла та створює відчуття легкості, а взимку – стає частиною загального декору.

Плюси наявності дзеркала в інтер`єрі

Отже, дзеркало в інтер’єрі – це завжди безпрограшний варіант, оскільки він має безліч плюсів. До основних переваг цього рішення зараховують:

  • Універсальність, оскільки дзеркало можна розміщувати і у вітальні, і у ванній, і у спальній кімнаті;
  • Оригінальність, тому що наявність дзеркала у інтер’єрі – це смілива та сучасна дизайнерська задумка;
  • Функціональність, бо дзеркало може використовуватись не лише за своїм прямим призначенням, а й у якості декоративного елементу інтер’єру або предмету, завдяки якому доступно візуально збільшити приміщення.

Де купити дзеркало?

Інтернет-магазин меблів Брістоль пропонує вашій увазі все необхідне для створення сучасного та функціонального інтер’єру. Окрім меблів, купити які кожен охочий може в онлайн-режимі, в каталозі товарів представлено також дзеркала, матраци, ортопедичні каркаси та багато іншого.

Для отримання детальної інформації пишіть на електронну пошту або телефонуйте до наших менеджерів. Всі необхідні контакти вказані на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок