Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Роль банкетки в інтер’єрі
  31.05.2021

Що таке банкетка? Хтось може стверджувати, що це ще одна назва пуфа, хтось порівнює її з лавкою, а хтось взагалі може віднести її до категорії меблів зі спинкою. В цій статті ми пояснимо відмінність банкетки від інших предметів інтер’єру й сконцентруємось на її особливостях.

Історична довідка

Банкетка – це меблі, що поєднують у собі конфігурацію всіх перерахованих вище предметів. Перші згадки про меблі такого типу були в добу Середньовіччя. Тоді банкетка мала вигляд табуретки з бічними ручками, що полегшували її перенесення з місця на місце.

Сама ж назва банкетки походить з французької мови й перекладається як «лавка». В інтер’єрах жител заможних осіб банкетки доповнювали будуари, де слугували місцем для сидіння перед туалетним столиком. Для виготовлення цих меблів використовували цінні породи дерева, їх обтягували м’якими тканинами або шкірою.

Сучасний варіант

З плином часу зовнішній вигляд банкеток не зазнав сильних змін. Доповнився лише список матеріалів, з яких тепер виготовляють ці меблі. На сьогоднішній день для створення банкеток використовують не лише дерево, а й МДФ, ДСП, пластик та метал. Що стосується оббивки, то наразі найбільш поширеними є бавовняні тканини, поліестер та мікрофібра.

Банкетка як частина інтер’єру

Впродовж століть практично незмінним лишилось місце банкетки в інтер’єрі – поряд з дзеркалом. Висота ніжок банкетки ідеально відповідає висоті туалетного столика, тож проводити щоденні ритуали догляду за собою на такому місці, безумовно, зручно. Дякуючи своїм компактним розмірам, вона не займає багато місця в кімнаті.

Банкетки у вигляді широких м’яких лавок без спинки та підлокітників часто розміщують й у вітальні або коридорі. Ці меблі можуть слугувати своєрідною опорою й значно полегшити процес взування та роззування. Також банкетки використовуються як місце, де можна розмістити сумку чи будь-які інші речі, які плануєте взяти з собою. Банкетка завжди під рукою!

Особливою популярністю в інтер’єрах передпокою користуються моделі закритого типу з внутрішнім ящиком. Цю нішу можна використовувати як простір для збереження сезонних речей, парасоль, дитячих іграшок або інших дрібних речей.

Банкетка може стати й доповненням кухонного дизайну. Цим меблям знайдеться місце навіть у невеликих за площею кімнатах, адже їх легко заховати під стіл. Для особливо спраглих до вільного простору господинь існують моделі кутових банкеток.

Підсумовуючи, можна виокремити такі переваги банкеток:

  1. Компактність.
  2. Практичність.
  3. Естетичність.

Якщо ви вважаєте ці риси пріоритетними при виборі меблів для свого дому чи офісу, то магазин Bristol точно знає, що вам запропонувати! В каталогах на нашому сайті кожен охочий може ознайомитись з продукцією кращих українських торгових марок й купити меблі, витративши на це лише декілька хвилин. Більше не потрібно годинами блукати по меблевому магазину з надією знайти якісний товар, адже найкращі позиції представлені саме у нас!

Повернутись
Зворотній зв'язок