Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Плюси та мінуси використання дзеркала для декору
  20.11.2018

Використовувати дзеркальні поверхні для оформлення приміщень почали давно, проте особливого поширення ця тенденція набула близько 30 років тому, з появою гнучких та міцних дзеркал.  На сьогоднішній день практично не існує приміщень, в яких не було б цього аксесуару. Дзеркала використовуються і у ванних кімнатах, і у спальнях, а також в офісах та інших, різних за призначенням, кімнатах.

Попри те, що традиційним для більшості людей є образ дзеркала як предмету прямокутної, квадратної чи овальної форми, дзеркальні покриття використовують для декору стелі та стін й класифікують на такі типи, як:

-          Полімерні панелі;

-          Дзеркальні рулони на самоклейкій основі;

-          Склянні панелі / плитка.

Перший тип являє собою довговічний матеріал, основними перевагами якого є пластичність та міцність. Вони можуть мати вигляд панельних полотен чи згортків. Другий тип дзеркального покриття часто використовується не лише для оздоблення інтер’єрів, а й фасадів меблів чи у якості елементів окремих фігур. Головний плюс такого матеріалу – високий рівень його вологостійкості. Полімерні дзеркальні покриття подібні до класичних моделей дзеркала, саме тому їх можна вважати найбільш поширеними серед усіх інших видів. Такий матеріал гарно переносить різні температури й успішно виконують свою основну функцію – відображення предметів. Дзеркальні панелі часто оздоблюються витонченими узорами чи гравіюваннями, що робить їхній асортимент набагато ширшим.

Функції дзеркала

Ні для кого не секрет, що з допомогою дзеркал можна візуально збільшити простір та додати світла й витонченості. Використання дзеркальних поверхонь дозволяє створити у кімнаті ефект оптичних ілюзій та спец ефектів, що додає неабиякої оригінальності й допомагає втілити у життя найбільш бажані дизайнерські задумки.

Найбільш вигідно дзеркала виглядають у таких приміщеннях, як:

-          Коридор;

-          Вітальня;

-          Ванна.

Стилістична колаборація

Дзеркала – універсальний аксесуар, оскільки ним можна доповнити практично будь-який інтер’єр. Особливо гармонійно вони поєднуються з історичними стилями, такими як вікторіанський або ампір. Не менш вдало дзеркала доповнюють дизайни арт-деко та поп-арт. Інколи такі аксесуари використовують для створення етнічних інтер’єрів. Дзеркала в оправі з дерева з різьбленнями ручної роботи – невід`ємна частина вінтажного стилю.

Особливості вибору та використання дзеркала в інтер’єрі

Дзеркала – це той елемент дизайну, до покупки якого слід підходити особливо уважно. Перш, ніж визначитись з місцем його розташування, слід врахувати найменші особливості кімнати, всі нюанси планування, розміщення вікон, кількість дверей, висоту стелі, напрям падіння природного світла тощо.

Якщо ви надаєте перевагу великим дзеркалам чи суцільним дзеркальним поверхням, варто розпланувати все так, щоб напроти них знаходилось і відбивалось одне вікно або мінімум штучних джерел освітлення. Інакше в приміщенні буде забагато яскравого світла, що приноситиме дискомфорт.

Якщо ви повісите дзеркало напроти глухої стіни, то в такий спосіб вам не вдасться візуально збільшити кімнату, а, навпаки, зробити її меншою та темнішою. Тож обов’язково слід передбачити такі недоречності й розташувати дзеркало у вигідному для інтер’єру положенні.

Наша пропозиція

Якщо ви хочете купити меблі та дзеркало, які могли б стати ідеальним доповненням інтер’єру вашого житла – ласкаво просимо до онлайн-магазину меблів Брістоль. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів від найвідоміших вітчизняних меблевих фабрик, які вже впродовж тривалого часу переконують українських покупців у високій якості, практичності та надійності своєї продукції.

Вибір меблів та оформлення замовлення – справа кількох хвилин. Але якщо у вас виникнуть труднощі з проведенням покупки чи бажання дізнатись більше про товари й бренди – гарячі лінії нашого магазину Брістоль відкриті для вас.

Повернутись
Зворотній зв'язок