Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
П`ять найвідоміших у світі світильників
  31.07.2019

Освітлення – дуже важлива частина будь-якого інтер`єру. Від нього залежить те, наскільки затишною буде атмосфера у приміщенні та наскільки комфортно у ньому буде працювати й відпочивати. Складність вибору світильника полягає не лише у рівні його потужності, а й у його зовнішньому вигляді. З-поміж усього різноманіття освітлювальних пристроїв є декілька безпрограшних варіантів, конструкція й форма яких дозволяє зробити їх частиною практично будь-якого дизайну.

Arco, торшер з Італії

Творіння італійського архітектора Акілле Кастільйоні спільно з його братом на ім`я Джакомо – результат натхнення, отриманого від образу... звичайного вуличного ліхтаря! Від моменту свого створення на початку ХХ століття світильник, основа якого – довга дуга з тяжкою опорою, став популярним серед різних верств населення й нерідко доповнював інтер`єри житлових приміщень, бібліотек, музеїв, кабінетів тощо.

На сьогоднішній день світильник Arco – вибір любителів мінімалізму, адже він втілює у собі лаконічність форм та кольорів й, що не менш важливо для сучасної людини, функціональність. Торшери такого типу – чудова альтернатива звичайним люстрам верхнього світла. Довжину штатива можна регулювати, тим самим змінюючи простір освітлення. Крім того, конструкція торшера дуже мобільна. За потреби штатив можна перемістити у іншу частину кімнати за допомогою кількох простих рухів.

Світильник Artichoke з Данії

В 1958 році у Копенгагені Поуль Хеннінгсен, відомий у своїй країні та всьому світі спеціаліст з освітлення, створив світильник з дуже характерною для нього назвою Artichoke. Творець цієї лампи прагнув виготовити прилад, який світив би в міру яскраво, приємно розсіював світло й мав привабливий вигляд.

Конструкція Artichoke – це справжній витвір мистецтва, композиція з 12 стальних дужок, розміщених у шахматному порядку й кріплень у вигляді 72 пластин з міді. Назва лампи описує її буквально - своїм виглядом вона дуже подібна на артишок.

Такий світильник може бути вдалим доповненням різних дизайнів – як модернових, так і вінтажних. Проте варто врахувати, що її вага становить понад 20 кг!

Люстра, яку всі знають, - Flower Pot

Вернер Пантон відомий своїми оригінальними винаходами, почесне місце у списку яких посідає підвісний світильник Flower Pot. Ідейним натхненням цього творіння був рух хіппі й лозунги на тему «влади квітів», які пропагували його учасники.

Дві різних за розміром напівсфери дійсно нагадують опущену донизу квітку, де лампа – це її серцевина. Цьому світильнику притаманна простота, компактність й особлива витонченість. Наявність такої люстри дозволить зробити затишним будь-яке житло, тож недивно, що вона стає елементом інтер`єрів кухонь, віталень чи обідніх кімнат.

Не чули про лампу Anglepoise?

Чапля, будівельний кран, зігнутий чоловік – яких тільки назв не приписували цьому світильнику! Дивакувата форма цього торшера, створеного у далекому 1932 році, досі викликає захват та цікавість навіть у спеціалістів по виготовленню освітлювальних приладів!

Особливість Anglepoise в тому, що її можна трансформувати відповідно до власних побажань, згинати, повертати під різними кутами, фіксувати у різних положеннях тощо. Функціональність цієї лампи високо цінується архітекторами, інженерами, креслярами, художниками, стоматологами. У зменшеному вигляді вона знаходить своє місце на письмових столах школярів, студентів, письменників та будь-яких інших працівників інтелектуальної сфери.

Лампи Akari й їхня особливість

Світильники такого типу – особливий винахід японського розробника Ісаму Ногуті. Свою першу модель він сконструював у 1951 році й з того часу продовжував удосконалювати свої ідей та створювати все більш легкі на вигляд й функціональні по суті лампи.

Різноманіття Akari велике: настільні, на стелю, на підлогу, бра, мініатюрні тощо. Загалом існує понад 100 варіацій. Автор цих люстр мав на меті передати основні риси своєї культури й поєднати у своїх творах особливу атмосферу інтимності й релаксу.

Наша пропозиція

Магазин меблів Брістоль – це місце, де можна придбати все небхідне для облаштування житла або офісу. Окрім можливості купити меблі від відомих українських брендів за доступною ціною, наші каталоги познайомлять вас з асортиментом матраців, топперів та інших предметів інтер`єру.

Повернутись
Зворотній зв'язок