Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Особливості використання чорного кольору в інтер`єрі
  18.10.2018

Чорний колір завжди викликав неоднозначне ставлення до себе. З одного боку, він навіює думки про траурні події, а з іншого – сприймається як найбільш виразний та презентабельний. З точки зору психології, чорний колір здатен викликати у людини почуття захищеності, надійності та впевненості. Різні відтінки чорного використовуються в офіційних колах, тому асоціюється з діловитістю та пунктуальністю. Таким чином, використання цього кольору може стати доречним і в дизайні офісного приміщення, і в оформленні житлової кімнати.

Коли і чому почали використовувати чорний колір в інтер`єрі?  

Цей феномен бере свій початок в культурних традиціях Сходу. Китайська та японська тематика невід’ємно пов’язана з застосуванням чорного кольору, який здатен створити чіткий та лаконічний дизайн у поєднанні з іншими виразними рисами.

До цієї дизайнерської тенденції долучились і французи. Відомий митець Філіп Старк був першим, хто придумав виготовляти аксесуари з чорного кришталю. Це стало поштовхом до початку виготовлення плафонів з чорного скла, плитки, предметів сантехніки й, звичайно, меблів.

Сучасні дизайнери не оминають своєю увагою чорний колір. Більше того, всі його відтінки активно використовуються при створенні стильних інтер’єрів. І йдеться не лише про офісні приміщення чи ванні кімнати.

Чорний колір у вітальні

На такий експеримент погодиться далеко не кожен. Більшість зважають на твердження про те, що чим темнішим є колір стін, стелі чи дверей, тим більше простору він «з`їдає». Проте при розумному плануванні чорний колір зможе вигідно доповнити інтер’єр навіть маленької кімнати. Цей колір володіє особливою здатністю притягувати увагу, з його допомогою можна зонувати приміщення, надати дизайну динамічності.

Ефектним доповненням інтер`єру вітальні являються великі чорні аксесуари. Ними можуть бути вази для квітів, рама для дзеркала, картини чи фотографії, статуетки тощо. Основною перевагою чорного кольору є те, що він вдало поєднується з будь-яким відтінком і може створювати вигідну основу для яскравих дизайнерських акцентів. Матові фактури рекомендовано розбавляти світлими кольорами, такими як білий чи бежевий.

Чорний колір в інтер’єрі житлової кімнати слід використовувати дозовано. Не втратити почуття міри допоможуть меблі з темної деревини. Такий гарнітур зробить дизайн приміщення стриманим та витонченим.

Чорний колір у спальній кімнаті

В цьому приміщенні будинку чорний використовується з двох причин. По-перше, він створює відповідну атмосферу для сну та відпочинку. По-друге, такий інтер’єр не має нічого зайвого й дратівливого. Саме тому власниками житла, оформленого в такому дизайні, стають любителі лаконічності, стриманості та елегантності.

Чорний колір в спальній кімнаті можна використовувати по-різному: оформити одним з його відтінків стіни чи підлогу, зробити акценти на чорних аксесуарах чи текстилі або обрати меблі у цьому кольорі.

Не варто забувати також й про те, що привабливість такого дизайну залежить і від освітлення. Тому варто продумати всі деталі й використати ілюмінацію в різних частинах спальні, особливу увагу приділяючи простору біля ліжка.

З якими стилями вдало поєднується чорний колір?

Без чорного кольору неможливо уявити собі ні готичний стиль, ні інтер’єр з елементами бароко. Ці дизайнерські рішення передбачають обов’язкову наявність чорних аксесуарів, що дозволяє наблизитись до бажаного духу епохи.

В таких стилях, як модерн чи арт-деко чорний колір використовується у поєднанні з іншими, більш насиченими кольорами. Кінцевий результат такої колаборації рідко залишає когось байдужим.

Найбільшою популярністю на сьогодні користується хай-тек. Чіткість ліній, продуманість та компактність – все це гармонійно поєднується з дизайном в чорному кольорі. Компаньйоном йому може стати абсолютно будь-який тон. Тому можна сміливо стверджувати, що чорний у дизайні хай-тек – це завжди безпрограшний варіант.

Що ми можемо запропонувати?

Основа всіх інтер’єрів – це правильно підібрані меблі. Обрати такий гарнітур, який був би не лише привабливим на вигляд, а й комфортним та функціональним завжди непросто. Проте магазин Брістоль – це те місце, де з легкістю можна ознайомитись з широким асортиментом продукції від українських брендів й купити меблі за доступною ціною.

Повернутись
Зворотній зв'язок