Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Облицювання, або у що «вдягти» меблі
  17.01.2017

Меблі завжди були не просто функціональною одиницею дому, але виконували важливу естетичну функцію. Саме тому виробництво та розробка матеріалів для їх зовнішнього оформлення посідають одне з найважливіших місць у створенні окремого типу меблів. Сьогодні вироби з натурального дерева, а особливо цінних порід, часто є невигідними і занадто дорогими. Альтернативою в такому випадку виступає облицювання «непривабливих» матеріалів, яке спроможне імітувати будь-яке покриття і є значно доступнішим за натуральне.

Шпони

Переважно облицювання є виключно засобом декору, воно не несе в собі майже ніяких практичних властивостей і часто саме потребує додаткової обробки. Більшість облицювальних матеріалів необхідно покривати лаком для досягнення більшої міцності та довговічності, як, наприклад, шпони. Це надзвичайно тонкі листи деревини, як правило не більші за 10 мм, які клеяться на поверхні конструюючих матеріалів меблів або підлоги. На сьогодні їх вибір майже необмежений, в магазинах ви знайдете величезне різноманіття фактур та кольорів.

Однією з найбільших переваг використання шпонів є те, що вони мають дійсно помірковану ціну, а вироби з них набагато легші, аніж ті, що зроблені з натуральних матеріалів. Завдяки цьому, вони використовуються не лише для облицювання меблів, але й для створення музичних інструментів.  За структурою вони поділяються на натуральні (злущенні з великих блоків деревини), кольорові (пофарбовані та оброблені морилкою) та зроблені за технологією файн-лайн (імітація дорогих сортів деревини). Завдяки такому багатому вибору, шпони можуть створювати найбільш неочікувані художні ефекти на поверхнях кухонних та офісних меблів, підлозі й, навіть, на дверях.

Фольга

Як і цінне дерево, більшість металів, які використовують для створення меблів, є занадто дорогими. Так, золото і срібло вже давно втратили свою актуальність як основний матеріал для корпусних меблів, але їх вишукані кольори досі привертають увагу дизайнерів. Сьогодні створити унікальний декор будь-якого предмету інтер’єру можна за допомогою фольги. Ця доволі дешева альтернатива дає змогу обробляти не тільки металеві частини меблів, але й дерев’яні. Наприклад, для оформлення комодів, столів, трюмо тощо використовують облицювання латунню або алюмінієм, які чудово імітують дорогоцінні метали.

Неперевершеним прикладом використання покриття з фольги є колекція крісел та стільців Aurora, створена компанією Cantori. Чіткі силуети, лаконічні форми каркасів та витончені кольори, все це – результат застосування облицювальної фольги.

Природні матеріали

Любов та натхнення природою, здаються невичерпним джерелом ідей для творчих особистостей. Екологічно чисті, нешкідливі для людини та прекрасні своїм різноманіттям, природні матеріали вдало застосовують для створення фасадів меблів ще з давніх часів. Фантазія дизайнерів сьогодення не обмежується класичною галькою або фарфором - в хід йдуть такі неочікувані матеріали, як пальмове листя, кокосова та яєчна шкарлупа, мушлі й багато іншого.

Бамбукові шафи, перламутрові стільниці, крісла, сплетені з очерету створюють атмосферу недоторканних островів та первинної краси природи. Простір для експериментів з такою сировиною практично необмежений.

Секрет вишуканих моделей меблів компанії Bristol полягає у сміливості вибору облицювальних матеріалів, які ми вдало використовуємо у створенні найрізноманітніших моделей. Ми поважаємо традиції, і разом з тим не нехтуємо інноваційними рішеннями, тому в нашому інтернет магазині ви можете купити меблі на будь-який смак та настрій.

Повернутись
Зворотній зв'язок