Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Комод як функціональний аксесуар
  30.07.2019

У перекладі з французької мови «комод» означає «зручний». Назва цих меблів дуже влучно їх характеризує. Комоди користуються великою популярністю завдяки своїй компактності, місткості та функціональності й нерідко стають доповненням інтер`єрів не лише спалень, а й віталень, дитячих кімнат, робочих кабінетів тощо.

Історія виникнення

Існує думка про те, що предком добре знайомого нам комода була звичайна скриня. Впродовж багатьох років скриня доповнювалась новими деталями й поступово трансформувала свій вигляд, в результаті чого ми отримали комод як один з найбільш зручних видів меблів.

Спочатку до скрині додались ніжки, а верхня кришка замінилась передніми дверцятами. Згодом, у 17 столітті, скриня перетворилась у креденс – невисоку шафу з кількома висувними шухлядами та нішою, що закривалась за допомогою дверцят. Так комод здобув визначальну для себе складову конструкції – полиці, які можна висувати.

З плином часу комод став незамінним елементом кожного заможного дому. Ці меблі виготовляли не лише для того, щоб згодом вони стали місцем для зберігання речей, а, перш за все, як частину декору. Комоди з дерева оздоблювали різноманітним різьбленням й деталями чудернацьких форм. Для прикрашання використовували дорогоцінне каміння й метали. Зважаючи на це, дозволити собі такий предмет розкоші міг далеко не кожен господар.

Пізніше у меблевій індустрії почали більше орієнтуватись на функціональність, аніж на вишуканість зовнішнього вигляду. В добу класицизму комод здобув свою геометричність – прямокутну або квадратну форму, чіткі лінії і дещо округлі кути. В цей період відбувалась й класифікація комодів. В залежності від того, де саме ці меблі розташовувались, комоди поділялись на:

-          комоди-секретери;

-          комоди з дзеркалом.

Перший варіант обирався для робочих кабінетів або бібліотек, другий – для спалень та гардеробних приміщень.

Що більше функцій починав виконувати комод, то більш витончений вигляд він здобував. Сучасні моделі вирізняються своєю лаконічністю й компактністю, що жодним чином не применшує їхню місткість та зовнішню красу.

В чому особливість сучасних комодів

На відміну від комодів, які користувались популярністю впродовж минулих століть, теперішній спосіб виготовлення меблів орієнтується більшою мірою на такі характеристики, як ергономічність та практичність. Зважаючи на це, більшість сучасних комодів мають мінімалістичний вигляд й оснащені різними механізмами, що дозволяють розширити спектр функцій меблів.

На українському ринку зустрічаються й комоди з різьбленнями, проте це переважно унікальні вироби, що виготовляються з цінних порід дерева на замовлення.

Комплектація комодів, як і ціни, варіюються. Таке різноманіття дозволяє кожному обрати для себе варіант, який поєднувався б з інтер`єром й виконував свою основну функцію.

Що ми пропонуємо

Стати власником якісних меблів за доступною ціною – мрія кожного господаря! Ми можемо допомогти вам втілити її в життя, адже на сайті нашого онлайн-магазину Брістоль представлено широкий асортимент товарів від відомих українських виробників, придбати які доступно без шкоди для бюджету своєї родини. В списку брендів, з якими ми співпрацюємо:

-          Сокме;

-          Світ Меблів;

-          Міромарк;

-          Дрімка;

-          Гербор;

-          ВНД;

-          ВМВ Холдинг;

-          БРВ Україна;

-          Арбор Древ;

-          Take&Go та низка інших.

Щоб купити меблі у нас необхідно лише визначитись з бажаним варіантом та приділити кілька вільних хвилин для оформлення замовлення. При виникненні будь-яких труднощів або запитань сміливо телефонуйте за номерами гарячої лінії – наші консультанти з радістю допоможуть вам у виборі й зроблять все можливе, аби співпраця з Брістоль принесла вам тільки хороші враження.

Повернутись
Зворотній зв'язок