Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Каркаси ліжок, їхні види та критерії вибору
  28.12.2019

Красиве на вигляд та зручне ліжко – це поєднання приємної на дотик постільної білизни та якісного матрацу та каркасу. З цієї статті ви дізнаєтесь про особливості різних основ ліжка та правила вибору каркаса.

Які матеріали використовуються для виготовлення каркасів для ліжок?

Найважливіша характеристика каркаса ліжка – це міцність, забезпечити яку можуть лише надійні та щільні матеріали. З великим навантаженням може впоратись деревина та метал, тому саме вони найчастіше використовуються для створення цієї частини ліжка. Каркаси з дерева – екологічний гіпоалергенний варіант, який не лише буде безпечним для здоров’я, а й стане красивим доповненням інтер’єру спальні. Цікавий дизайн мають й ковані каркаси, однак вони найкраще виглядатимуть у оздоблених у мінімалістичному, футуристичному чи хай-тек стилі приміщеннях. Плетені каркаси користуються не меншим попитом, проте потребують особливих умов догляду та експлуатації. Найбільш доступні за критерієм ціни, однак найменш міцні – каркаси з ДСП, ДВП та МДФ. Ці матеріали можуть бути токсичними, тож перш, ніж обрати вироби такого типу для своєї спальні переконайтесь у показниках якості продукції та почитайте відгуки про виробника.

Види каркасів

Основа ліжка може бути цілісна чи являти собою каркас з ламелями – міцними, проте гнучкими планками, здатними забезпечити ортопедичний ефект, допуск повітря та витримати значне навантаження. Можуть виготовлятись з деревини або пластмаси.

Переваги цілісних каркасів ліжок тому, що вони можуть містити спеціальне відділення, використовувати яке можна для зберігання білизни, одягу чи будь-яких інших речей. Ці ніші оснащують зручним механізмом, завдяки якому відкривання та закривання відбувається без докладання особливих зусиль. З мінусів – відсутність вентиляції, особливо якщо ліжко стоїть в куті кімнати.

Ще один вид каркасів – пружинні. Вони досить міцні, пропускають повітря, не вбирають вологу й легко чистяться. Однак термін використання такої основи залежить від якості матеріалу. Нерідко пружинні каркаси «зношуються», провисають й втрачають привабливість свого зовнішнього вигляду й стають менш функціональними.

Як обрати каркас?

Існує кілька загальних рекомендацій, що допоможуть зробити вдалий вибір, а саме:

1. Зверніть увагу на те, яке навантаження здатен витримати обраний вами каркас. Воно включатиме у себе не лише вагу того, хто буде спати на ліжку, а й вагу постільної білизни та матрацу (одношарового чи багатошарового).

2. Кількість ніжок. Каркас односпального ліжка повинен мати 5 ніжок, а двоспального – 6.

3. Якщо надали перевагу матрацу з ламелями, то відстань між ними повинна бути не більшою, ніж діаметр пружин матраца. В протилежному випадку матрац буде провисати. Чим більше буде ламелей і чим щільніше вони будуть розміщені одна біля одної, тим більше навантаження зможе витримати каркас.

4. Каркас ліжка за периметром повинен бути хоча б на 1 см більшим з кожного боку за матрац.

На сайті нашого онлайн-магазину Брістоль ви зможете не лише купити меблі для вітальні, спальні, дитячої кімнати чи офісу за доступними цінами, а й підібрати зручний каркас ліжка, ортопедичний матрац та аксесуари для сну. Вашій увазі запропоновано широкий асортимент товарів від найкращих вітчизняних брендів. Крім цього, ми в будь-який момент готові надати детальну інформацію про продукцію, виробників, способи оплати та доставки. Тож не вагайтесь й сміливо телефонуйте за номерами гарячої лінії, вказаними на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок