Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як зробити свій балкон затишним
  08.04.2019

Для багатьох власників квартир балкон являється улюбленою частиною житла. Оскільки він не виконує ніяких специфічних функцій, то його  переоблаштовують відповідно до власних вподобань та потреб. Балкон можна переобладнати на місце для відпочинку, роботи чи сховище для речей, у яких більшість часу немає потреби.

Ми підібрали для вас кілька ідей того, як можна облаштувати балкон й зробити його затишним й функціональним. Варто врахувати, що ці варіанти стосуються лише засклених балконів – лоджій.

Перш, ніж переобладнати балкон:

1. Уважно виміряйте площу цього приміщення.

2. Врахуйте особливості балкону й за потреби та можливості розширіть його.

3. Оберіть стиль оформлення (краще всього, якщо він буде подібним до кімнати поряд).

4. Складіть попередній план розміщення меблів.

Всі ці кроки допоможуть функціонально облаштувати балкон й зробити його комфортним доповненням вашої квартири.

Які матеріали використовувати?

Немає чітких правил стосовно того, які матеріали використовувати для оформлення стін, стелі та підлоги, оскільки балкон – це окреме поле для експериментів, на якому господарі можуть втілювати свої найсміливіші задумки.

Для стін в лоджії найчастіше обирають шпалери, панелі з пластику або дерева, фотошпалери, фарбу чи штукатурку. Для підлоги найкращим варіантом вважається деревина у вигляді терасної дошки, оскільки на неї можна покласти будь-яке м`яке покриття. По-різному оформлюють і стелю. Її просто білять, обшивають вагонкою або гіпсокартоном.

Вікна – не менш важливий елемент балкону. Від них значною мірою залежить атмосфера цього приміщення. Обрати також можна на свій смак: безрамні чи рамні, дерев`яні чи ПВХ, з дво- чи трикамерним склопакетом, зі звичайний прозорим склом чи вітражним.

«Облагороджуючи» балкон, не меншу увагу слід приділити підлозі. Якщо балкон буде використовуватись впродовж всього року, то її слід утеплити для того, що температура на балконі та прилежному приміщенні не відрізнялась.

Освітлення – ще один важливий нюанс інтер`єру балкона. Його можна розмістити по центру чи в робочій зоні (якщо така буде присутня), зробити його яскравим або розсіяним.

Для більшості господарів найскладнішим кроком являється звільнення балкону від зайвий речей. До вирішення цього питання слід підходити практично й безжалісно розпрощатись з предметами, які вже давно не приносять користі. Звільнивши місце від зайвого, потурбуйтесь про можливість компактного збереження потрібних речей – розмістіть на балконі полички та ящики, які не лише були б місткими, а й підходили б по стилю.

Що можна розмістити на лоджії?

1. Місце для роботи або навчання.

Мати свій «домашній кабінет» мріє чи не кожен. Чому б не переобладнати під нього свій балкон? Так власники навіть малогабаритних квартир зможуть виокремити невеликий куточок в домі для спокійного зайняття своїми справами.

Комп`ютерний або письмовий стіл зі стільцем, кілька полиць або шафа для паперів, книг та техніки – ось і все, що знадобиться з меблів для такого інтер`єру. Ізольованість від загального житлового приміщення та красивий вид з вікна балкону неодмінно будуть надихати на продуктивний лад.

2. Місце для додаткових шаф або гардероб.

Інколи в квартирі зовсім не вистачає місця навіть для найнеобхідніших речей – одягу, постільної білизни, побутової техніки тощо. Щоб не перетворювати своє житло та балкон на звалище, можна розмістити на балконі модульні шафи, які гармонійно вписалися б в інтер`єр, зайняли б нішові частини балкону й створили вдосталь місця для збереження всіляких дрібниць.

3. Домашня бібліотека.

Переобладнати таким чином балкон вдало вдасться, якщо там така ж температура, як і в кімнаті поряд. Кілька стелажів для книг, зручне крісло та гарне освітлення – й ви маєте чудове місце для проведення свого дозвілля.

4. Кімната для спілкування.

Цей варіант передбачає розміщення на балконі дивану та кількох крісел, які забезпечували б вдосталь простору для розміщення гостей. Доповнити цей комплект може лаконічний журнальний столик, а оформити загальний інтер`єр – килим, вазони й живі квіти.

5. Майстерня.

Як і робочий кабінет, місце, де можна було б займатись рукоділлям чи будь-яким іншим своїм хобі, – це мрія будь-якого господаря. Розмістивши на балконі стіл, зручне крісло, кілька полиць та шафу й лампу її можна втілити в життя.

 Наша пропозиція

Для облаштування балкону слід обирати якісні та практичні меблі. Саме такі готовий запропонувати вашій увазі магазин меблів Брістоль. В нашому асортименті представлено продукцію від найкращих українських торгових марок. Ознайомившись з онлайн-каталогом на нашому сайті, кожен клієнт має можливість замовити доставку своєї покупки по Львову та Львівській області, а також обрати найбільш зручний для себе спосіб її оплати. Купити меблі в магазині Брістоль – рішення, про яке не доведеться шкодувати!

Повернутись
Зворотній зв'язок