Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як та де розташувати домашню бібліотеку
  12.07.2017

Попри стрімкий розвиток сучасних технологій, в тому числі і електронних книг, книги паперові не втрачають своєї популярності. Неповторний запах, звук шурхоту сторінок, красива та гладка обкладинка – все це не замінить жоден, навіть суперфункціональний, гаджет. Тому можна стверджувати, що паперові книги матимуть попит і у майбутньому.

Для деяких людей формування власної домашньої бібліотеки – це справжнє хобі. І для цього заняття необхідно мати не лише вдосталь часу, а й спеціально облаштований простір. Традиційно місцем для розміщення книг виступав сервант чи шафа. Тепер дизайнерські студії працюють над тим, аби домашня бібліотека містилась не у звичайній меблевій конструкції, а була справжньою прикрасою інтер’єру вашого житла.

Ось 5 прикладів того, у який спосіб можна розмістити книги у себе вдома:

1) Стелаж на всю стіну.

Такий варіант вдало підійде для великих просторих приміщень і зможе допомогти вирішити одразу дві проблеми: розміщення домашньої бібліотеки та економію простору. На поличках такого стелажа зручно буде зберігати різні дрібні речі, що, у свою чергу, позбавляє необхідності у додаткових меблях.

2) Бібліотека на балконі.

Якщо ж розміри вашого житла не дозволяють розмістити великогабаритні меблі, але ви маєте бодай невеличкий балкон, то можете сміливо перетворити його на приміщення для домашньої бібліотеки! А далі все вже залежатиме від вашої фантазії та кількості книг. Маючи на балконі комфортне місце для читання, насолоджуватись цікавими історіями, час від часу відволікаючись на красивий краєвид з вікна, буде у рази приємніше.

3) Книжкові полиці навколо вікна чи дверей.

Чи не найкращий варіант для любителів книг та просторих приміщень. Такий спосіб облаштування домашньої бібліотеки стане цікавим доповненням будь-якого стилю інтер’єру. Полиці можна виготовити різних розмірів, залежно від висоти дверей чи вікна вашого житла.

4) Стелаж – перегородка.

Таким чином можна відокремити спальну зону від вітальні чи вітальню від кухні та створити особливий власний куточок, де можна було б насолодитись читанням та спокоєм. Стелаж-перегородка підійде як для невеликих квартир, так і для просторих апартаментів.

5) Модульні меблі.

Вони зручні тим, що кожен елемент конструкції має своє призначення. Модульні меблі найчастіше обирають для облаштування робочого кабінету чи дитячої кімнати. Проте хто сказав, що цей варіант не підійде для бібліотеки? Розташувавши комплект меблів за своїм бажанням ви одразу отримаєте і місце для читання, і стіл, за яким можна буде робити певні нотатки, і, звісно ж, шафу для зберігання всіх книг.

З магазином меблів Bristol здійснити вашу мрію про домашню бібліотеку цілком реально! Асортимент нашої продукції достатньо широкий для того, щоб ви могли обрати необхідні речі для створення ідеального інтер’єру свого житла.

Купити меблі у нас – це витратити декілька хвилин свого часу, проте забезпечити себе якісними та надійними речами на довгий час. Ми готові допомогти вам обрати бажаний варіант та проконсультувати з будь-якого питання. Номери наших менеджерів вказані на сайті. З радістю чекаємо на вас!

Повернутись
Зворотній зв'язок