Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як правильно розставити меблі у вітальні?
  11.10.2018

Облаштування вітальні, як і будь-якої іншої кімнати, – справа не з легких навіть для досвідчених дизайнерів. Адже від того, як саме у цьому приміщенні будуть розташовані меблі залежить не лише краса загального інтер’єру, а й його функціональність та зручність. Саме тому слід особливо уважно продумувати місця розміщення основних елементів гарнітуру вітальні, враховуючи не лише вподобання власника будинку, а й потреби всіх інших мешканців та можливих гостей.

Стандартний інтер’єр вітальні включає у себе диван, одне або декілька крісел, журнальний столик. Ці елементи гарнітуру можна розмістити по-різному, змінивши цим геометрію приміщення у вигідний або не дуже бік. При правильному розташуванні меблів можна візуально збільшити навіть дуже маленьке приміщення.

Що слід врахувати при облаштуванні інтер’єру?

Професійні дизайнери рекомендують підбирати меблі та планувати їхнє розміщення, відштовхуючись від розміру та форми приміщення. В цьому – секрет ергономічного та правильного інтер’єру. Для кожного з типів кімнат (прямокутна, квадратна, нестандартна форма) передбачено особливі способи розташування меблів.

До прикладу, якщо кутовий диван – це гарне рішення для видовженої кімнати прямокутної форми, то у невеликому квадратному приміщенні він буде недоречним. Слід підбирати такий гарнітур, який не порушував би внутрішню гармонію кімнати, а навпаки, сприяв її створенню. Таким чином, відповідність форми кімнати до розмірів та конструкції меблів – обов’язковий нюанс для створення вдалого інтер’єру.

Як правильно розмістити меблі у вітальні?

Існує декілька способів розміщення основних елементів інтер’єру, які допоможуть позбутись шаблонних уявлень про дизайн вітальні й досягнути гармонії в приміщенні. В цьому списку:

1.Класичний (симетричний) варіант.

Цей спосіб розташування меблів передбачає попарне поєднання елементів інтер’єру на однаковій відстані один від одного. Для цього слід виокремити основний елемент гарнітуру, навколо якого будуть розміщуватись меблі, предмети декору тощо. В залежності від стилю оформлення та вподобань дизайнера ним може бути телевізор, камін, стіна з панорамним вікном чи будь-яка інша річ. В цьому випадку рекомендовано обирати меблі одного комплекту: два невеликі дивани і два крісла, що будуть створювати певний дзеркальний ефект. По центру традиційно розміщується журнальний столик чи пуф. Такий гарнітур вдало підійде для прямокутного чи квадратного приміщення, забезпечить вдосталь місця для всіх гостей та мешканців.

2. Асиметричний.

Цей спосіб на сьогоднішній день користується більшою популярністю, оскільки, на відміну від класичного, підходить для всіх форм приміщень. Секрет успіху цього варіанту розташування меблів полягає у поєднанні великих та малих за розміром предметів, що не порушує гармонійність інтер’єру. Такі меблі як великий диван, стінка чи шафа розташовується ближче до стін, тоді як в центр залишають для менш громіздких предметів – крісел, журнального столика, пуфів тощо. В цьому випадку можна не дотримуватись суворої відповідності одному стилю чи формі, адже головна вимога – це досягти завершеності інтер’єру й зробити його комфортним.

3. Та круговий.

Призначений лише для просторих квадратних чи частково заокруглених кімнат. Центром такої композиції найчастіше виступає люстра – об’ємний, ефектний елемент інтер’єру. Внизу ця основна точка по колу облаштовується компактними м`якими меблями. Важливо пам’ятати, що місця у вітальні повинно вистачити для всіх, й, враховуючи це, поставити достатню кількість меблів для сидіння.

Що ми можемо запропонувати?

Знаючи секрет облаштування вітальні залишилось тільки обрати відповідні до своїх вподобань меблі. Це без проблем можна зробити у магазині Брістоль, адже асортимент наших товарів вражає своїм різноманіттям і неодмінно зможе задовільнити бажання навіть найвимогливіших покупців. В онлайн-каталозі доступно ознайомитись з великим вибором продукції від українських виробників та купити меблі високої якості за доступними цінами.

Бажаємо вам приємних покупок в магазині Брістоль та натхнення для облаштування інтер’єру вітальні своєї мрії!

Повернутись
Зворотній зв'язок