Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як правильно обирати м`які меблі?
  30.11.2018

Такі предмети інтер’єру як диван чи крісло – це той тип меблів, до вибору та покупки якого слід підходити з особливою уважністю та відповідальністю, оскільки від них залежить не лише рівень комфорту мешканців, а й загальна атмосфера у приміщенні. Для того, щоб не довелось пошкодувати про здійснену покупку, слід обов’язково врахувати низку характеристик, в числі яких:

-          Дизайн;

-          Тип оббивки;

-          Виробник.

Також слід орієнтуватись на особливості кімнати, у якому будуть розміщуватись меблі, власні вподобання та кількість мешканців.

Дизайн меблів та стилістичне оформлення інтер’єру – дві невід`ємні одна від одної речі. Проте перш, ніж купувати нові м`які меблі, слід визначити, яку саме роль вони будуть відігравати: основних елементів чи доповнення дизайну. Часто на дивані чи кріслі роблять акцент, обираючи яскраво оформлені моделі. Проте якщо у приміщенні вже є контрастні деталі, слід надати перевагу меблям з оббивкою у пастельних тонах.

Оббивка – важливий критерій  вибору м`яких меблів, адже від матеріалу залежить рівень комфорту майбутніх користувачів та довговічність експлуатації дивану або крісла. Найбільш поширеними являються текстильні та шкіряні оббивки, кожна з яких має свої переваги та недоліки.

Текстиль користується великою популярністю серед виробників меблевої індустрії завдяки своїй невисокій ціні та практичності. Загалом цей тип оббивки поділяють на три різновиди:

-          Мікрофібра;

-          Велюр;

-          І тканини плаского плетіння.

Мікрофібра являє собою синтетичні тканини, які тривалий час не втрачають привабливості свого зовнішнього вигляду і «дихають». Велюр – оксамитова тканина, здатна надати розкішного вигляду будь-яким меблям. Основний мінус цього матеріалу у тому, що він швидко витирається, через що потребує особливого догляду.

При виборі меблів з текстильною оббивкою, слід звертати увагу на такі характеристики, як:

- показник тесту Мартіндейла;

- надійність фарби;

- та стійкість до вигоряння.

Для меблів, які будуть розміщуватись в житлових приміщеннях, показник матеріалу за тестом Мартіндейла, що свідчить про практичність та надійність, повинен складати 10000 – 15000 циклів. За спеціальною п’ятибальною шкалою визначається те, наскільки швидко матеріал зможе вицвісти та як буде взаємодіяти з іншими матеріалами. Тканини високої якості оцінюються у 5 балів, а низької, відповідно, у 1 бал. Стійкість до вигорання визначають по шкалі від 1 до 8. Показник у 4 бали цілком допустимий для оббивки меблів, якою будуть користуватись щоденно.

Не менше зусиль потребує і вибір шкіряних меблів. Якість оббивки залежить від типу шкіри та способу її обробки. Існує 4 основних типи шкіряного матеріалу:

-          Пігментована;

-          Анілінова;

-          Напіванілінова;

-          Та нубук.

Найбільш стійким з-поміж всіх них вважається перший тип. Такий матеріал вирізняється особливою міцністю і довговічністю. Особливість нубука - у його схожості з вельветом і привабливому зовнішньому вигляді, а основний мінус – у швидкому «зношуванні» порівняно з іншими варіантами.

Бренд меблів – важливий критерій вибору покупки, яким часто помилково нехтують. Приділяти увагу цьому нюансу важливо, оскільки від авторитетності виробника залежить рівень якості виготовленої ним продукції. Варто надавати перевагу лише перевіреним торговим маркам.

Магазин меблів Брістоль може вам у цьому допомогти. На своєму сайті ми пропонуємо вашій увазі великий асортимент диванів, крісел, ліжок, столів, стільців, комодів та інших предметів інтер’єру від найвідоміших вітчизняних брендів.

У нас ви зможете купити меблі для вітальні, спальні, дитячої кімнати чи офісу за доступними цінами, замовити доставку прямо під двері своєї квартири, приділивши процесу оформлення мінімум свого часу. 

Повернутись
Зворотній зв'язок