Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як обрати диван у вітальню?
  30.04.2019

Складно уявити собі вітальню без такого предмету інтер`єру як диван. Для нього знайдеться місце і у великих, і у малих за площею кімнатах.

Різновиди диванів

Найбільш популярним для вітальні варіантом є кутовий диван, який забезпечує 5-6 місць для сидіння. Придбавши його, ви позбавите себе необхідності у пошуку додаткових крісел або стільців для того, щоб розмістити всіх гостей та мешканців будинку. Більше того, диван - це й повноцінне спальне місце, здатне стати гарною альтернативою двоспальному ліжку.

Не меншою популярністю користуються й напівкруглі дивани. Їх можна розташувати перед телевізором чи каміном й облаштувати таким чином комфортні умови для відпочинку та спілкування у колі друзів або рідних. Напівкруглі дивани використовують і для зонування вітальні від кухні чи обідньої зони.

Модульні дивани – ще один вигідний варіант. Найкраще вони підходять для великих віталень, площа яких дозволяє вільно розміщати елементи конструкції й підлаштовувати їх під власні потреби.

Власникам малогабаритних квартир приходиться складніше у пошуку дивану. У маленькій вітальні розумним буде розмістити невеликі лінійні моделі на 2-3 посадкові місця. Дивани такого типу оснащені спеціальним розкладним механізмом, завдяки якому вони перетворюються на спальне місце для однієї-двох осіб, й мають під сидінням спеціальний ящик для білизни. Варто пам`ятати про те, що меблі навіть у розкладеному вигляді не повинні перешкоджати переміщенню по кімнаті, не загороджувати доступ до балкону, шаф тощо. Тому перед покупкою рекомендується зробити всі необхідні заміри й орієнтуватись на отримані показники при виборі дивану.

Кожен покупець визначає основні для себе характеристики майбутньої покупки. Але одним з основних критеріїв вибору дивана є функціональність. Якщо диван призначатиметься лише для сидіння, тоді потреби у механізмі трансформації немає. Якщо ж диван слугуватиме не тільки для сидіння, а й для спання, то варто обирати модель, яка розкладатиметься. На сьогоднішній день існує безліч таких варіантів, тож підібрати підходящий для себе варіант не стане проблемою.

Специфіка конструкції диванів

-          Диван-«акордеон». Невеликий за розміром й компактний диван, який за потреби можна з легкістю трансформувати у спальне місце. Складається зі спинки та сидіння, скріплених між собою за допомогою петель. Попри легкість експлуатації, такі дивани недовговічні, оскільки петлі втрачають свою міцність після багаторазового розкладання.

-          Викатний. Принцип роботи такого дивану простий: сидіння висувається вперед, звільняючи таким чином простір між сидінням і спинкою, який накривається зверху спальним матрацом.

-          Диван з механізмом «Пума». Сидіння переміщується вперед за допомогою спеціального важеля. Інша частина автоматично піднімається, утворюючи спальне місце.

-          «Єврокомфорт». В диванах такого типу сидіння висувається вперед, а спинка опускається вниз. Впоратись з таким механізмом зможе навіть дитина!

-          Диван з типом трансформації «Дельфін». Під час розкладення сидіння залишається у нерухомому положенні, а з-під нього за допомогою спеціальної петлі витягається інша частина дивану. Такий механізм – надійний та простий у використанні. З мінусів: відсутність ящика для білизни.

-          Диван-«книжка». Сидіння та спинка цієї моделі розкладаються, утворюючи рівне спальне місце.

-          Диван-«єврокнижка». Він розкладається одним легким рухом: основа піднімається й натягується на себе, завдяки чому спинка займає місце основи й утворює пряму поверхню для відпочинку та сну. У таких моделях передбачено наявність відсіку для білизни.

На що звертати увагу під час покупки дивана

Існує кілька основних нюансів, яким неодмінно слід приділити увагу для того, щоб не пошкодувати про здійснену покупку.

Серед них:

1. Матеріал, з якого виготовлено каркас дивана. Найбільш надійними вважаються конструкції з металу та фанери. Часто обирають дивани з каркасом з ДСП через бюджетність такого варіанту, проте варто врахувати, що ці меблі не здатні витримувати великого навантаження.

2. Наповнювач. Окрім надійності, важливими критеріями м`яких меблів є їхня пружність та зручність. Найоптимальніший варіант – наповнювач з пінополіуретану з пружинним блоком. Глибина посадки таких диванів становить 50-60 см й вважається дуже комфортною. Додаткову зручність забезпечують подушки під спину.

3. Оббивка. Перш, ніж визначитись з зовнішнім покриттям дивану, слід обдумати як часто ці меблі будуть використовуватись, чи існуватиме загроза забруднити поверхню їжею або напоями чи є у вас вдома домашні улюбленці тощо, адже від всіх цих нюансів залежить привабливість вигляду та довговічність дивану.

Одним з найчастіше використовуваних матеріалів являється флок. Він приємний на дотик, небагато коштує, непогано виглядає, проте не вирізняється надійністю. До цієї категорії належать також мікровелюр, велюр, гобелен. Стійким до витирань, вигорань вважається жаккард. До того ж, цей матеріал не потребує особливого догляду. Найбільш естетичною та міцною вважається шкіряна оббивка. Проте, будучи натуральним матеріалом, далеко не кожен може дозволити собі цей варіант через його високу вартість.

4. Колір. Варто обирати диван у стилі, який відрізнявся б від палітри, в якому оформлено загальний інтер`єр вітальні. Спеціалісти радять вдаватись до контрастних рішень й обирати диван з чохлами яскравих кольорів для приміщень з пастельними стінами й, навпаки, «спокійні» оббивочні матеріали для віталень з барвистими шпалерами.

Наша пропозиція

В онлайн-магазині меблів «Брістоль» ви маєте можливість не тільки проконсультуватись з приводу того як обрати диван для вітальні, а й придбати якісні та стильні предмети інтер`єру від українських виробників за доступними цінами.

Повернутись
Зворотній зв'язок