Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Інтер’єр спальні в стилі мінімалізм
  17.01.2019

В ХХІ столітті життя сповнене постійної метушні, плинності й інформативної завантаженості. Відпочити від всього цього найкраще вдається лише вдома. Саме спальна кімната є тим особливим куточком, де повинні гармонійно поєднуватись комфорт та затишок.

Для сучасної людини важливими характеристиками інтер’єру житлового приміщення є його практичність та функціональність. Найкраще всім цим критеріям відповідає мінімалістичний стиль оформлення, який не втрачає своєї популярності й використовується для облаштування приміщень різного типу й розміру.

Про особливості мінімалізму

На відміну від всіх інших, цей дизайн вирізняється палітрою пастельних кольорів й нейтральними відтінками, незначною кількістю меблів й їхньою максимальною функціональністю. Його можна охарактеризувати як чіткий, ясний та простий дизайн.

Проте визначальна особливість мінімалізму полягає не у правильному поєднанні кольорів чи гармонійному компонуванні меблів, а у моделюванні простору. Зонування приміщення, відсутність орнаментів чи ліплень, які б візуально зменшували приміщення, використання вбудованої гарнітури, великі вікна – все це робить мінімалізм особливим дизайнерським рішенням.

Освітлення у мінімалістичному дизайні відіграє особливо важливу роль. В такому інтер’єрі використовують різі типи світла. М’яке та розсіяне світло, що відбивається від дзеркальних чи гладких поверхонь меблів у спальній кімнаті сприяє створенню особливої атмосфери. Важко уявити собі мінімалістичний інтер’єр без вбудованої підсвітки. Найчастіше її встановлюють на стелі, поряд з ліжком чи в нішах.

Що стосується декору, то в мінімалістичній спальні використовується небагато текстильних елементів. В якості декору слугують лаконічні штори, невеликий коврик поряд з ліжком, постіль однотонних витриманих кольорів. Фактурним елементом може бути більш яскрава ковдра, покривало, декоративні подушки або композиція з кількох невеликих картин на стіні.

Про переваги

Мінімалізм – це один з найкращих стилів оформлення спальної кімнати, тому що:

-          він лаконічниий, передбачає розміщення лише потрібних та функціональних меблів;

-          передбачає наявність вдосталь місця для зберігання одягу та речей;

-          він практичний;

-          підходить для різних за розміром кімнат;

-          є втіленням естетичності та простоти.

Про організацію простору

Класичний набір для мінімалістичної спальні – це ліжко й тумби чи полиці з обох боків. Попри те, що кількість меблів у такому інтер’єрі обмежена, кожен предмет виконує подвійну функцію. До прикладу, низ ліжка одночасно може бути й місцем зберігання одягу чи постільної білизни, а тумби – слугувати не лише для розміщення світильника, книг чи інших дрібних речей, а за потреби розкладатись у повноцінний робочий стіл. На сьогоднішній день існує безліч моделей меблів-трансформерів, тож при бажанні можна з легкістю відшукати бажаний для себе варіант.

При виборі предметів інтер’єру слід надавати перевагу лише перевіреним магазинам й постачальникам, які готові запропонувати дійсно якісні та практичні меблі. Радимо вам звернути увагу на магазин «Брістоль». На нашому сайті представлено продукцію від найкращих українських майстрів меблевої справи. Ліжка, комоди, столи, шафи, тумби – все це та інші меблі купити у нас можна за доступними цінами без зайвих турбот. 

Повернутись
Зворотній зв'язок