Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Футон замість ліжка: всі за і проти
  31.10.2019

Зручність та привабливість інтер`єру значною мірою залежить від деталей. Особливо коли йдеться про спальню. Саме в цій частині будинку хочеться бути якомога більше оточеним приємними для споглядання та комфортними у використанні речами. Й однією з них може стати футон.

Футон – класичний для японського житла предмет інтер`єру. Це щільний і не дуже високий бавовняний матрац, який часто використовується для облаштування спального місця на підлозі. Завдяки своїй нескладній конструкції й гнучкому матеріалу футон легко згортається й не займає багато місця. Якщо для східних країн футон – це звичний елемент кімнати для відпочинку, то для європейців він переважно виступає допоміжним засобом для облаштування додаткового спального місця.

Футони використовуються не лише за своїм основним призначенням, а й у якості декору. Він чудово слугує у якості додаткового пом`якшення спального ліжка чи дивана чи для обладнання місця для проведення класичних чайних церемоній.

Існують також моделі футонів-трансформерів. Вони цілком можуть замінити звичні для нас меблі, додавши інтер`єру особливої оригінальності. Дивани-футони, безкаркасні та каркасні крісла-футони – все це може стати гарним доповненням не лише спальні, а й вітальні чи дитячої кімнати.

Що з плюсів?

В останні десятиліття футон часто використовується в сучасних дизайнах. Особливо до вподоби він любителям мінімалізму. Причини такої популярності цілком зрозумілі:

-          лаконічний вигляд;

-          висока зручність;

-          компактність;

-          практичність;

-          довговічність.

До всього цього, футон замість ліжка – це не лише ергономічно, а й дуже корисно, оскільки сон на рівній поверхні допомагає позбутись проблем з хребтом. На відміну від ортопедичних матраців, футони більш м`які, тож підійдуть і для людей похилого віку.

Що з мінусів?

Один з небагатьох недоліків використання футонів – це потреба у забезпеченні необхідних умов експлуатації та зберігання такого матраца. Дуже важливо розміщувати футон у сухих приміщеннях, інакше волога пошкодить наповнювач, оббивку й загалом зробить ваше спальне місце непридатним для використання. Також слід регулярно слідкувати за чистотою поверхні футона й за наявності глибоких забруднень віддавати у хімчистку.

Де купити футон в Україні?

Для охочих облаштувати комфортну та красиву спальню вітчизняний ринок готовий запропонувати безліч варіантів. Та ми переконані що на сайті нашого онлайн-магазину Брістоль представлено найкращі зразки продукції від відомих українських брендів. Серед торгових марок, з якими ми співпрацюємо й в якості яких не сумніваємось: Sleep&Fly, Take&Go та низка інших.

Окрім футонів, топперів й аксесуарів для сну у нас ви можете купити меблі для житла та офісу за приємними цінами. Ми завжди готові детально проінформувати вас з приводу товарів, брендів, оплати та доставки, тож сміливо телефонуйте на нашу гарячу лінію, номери якої вказані на сайті.

Бажаємо вдалих покупок у магазині Брістоль!

Повернутись
Зворотній зв'язок