Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Чистота і порядок: правила ефективного прибирання житла
  25.03.2020

Віруси можуть підстерігати нас у будь-яку пору року. Аби вберегти жителів квартири від захворювань й створити сприятливі умови для проживання, радимо вам взяти на замітку кілька корисних вказівок стосовно підтримання чистоти та порядку вдома. У цій статті ми поділимось інформацією про те, як можна боротись з вірусами та бактеріями й досягнути ефективного результату без докладання особливих зусиль.

Як підготуватись до проведення дезинфекції?

Варто пам’ятати, що запорука задовільного результату у послідовності та ретельності. Перш, ніж почати прибирання вдома, слід підготувати необхідні засоби захисту, адже хімічні очищувальні препарати можуть мати негативний вплив на організм користувача. Подбайте про наявність респіратора, гумових рукавичок, а за потреби – захисних окулярів та халата. В приписах до деяких очищувальних порошків чи рідин може бути йтись про те, що перебування тварин та інших мешканців при використанні засобів та в певний час після цього може мати небезпечний вплив на організм живих істот. Не ігноруйте цей пункт інструкції й потурбуйтесь про здоров’я близьких. Прослідкуйте над тим, щоб їх не було поряд під час дезинфекції будинку, а після проведення процедури добре провітріть приміщення.

Як провести прибирання вдома?

Цей процес можна поділити на кілька простих кроків:

1. Протерти всі горизонтальні поверхні та кути вологою ганчіркою з використанням спеціальних засобів.

2. Ретельно прибрати на кухні та ванній кімнаті, приділити особливу увагу очищенню вбиральні.

3. В процесі прибирання часто замінювати дезинфікуючий засіб й використовувати чисті ганчірки.

4. Обробити поверхні м’яких меблів за допомогою спеціальних аерозолів.

5. Добре випрати дитячі іграшки й текстиль, що може вбирати пил та бруд.

6. «Витрусити» килими й інше підлогове покриття.

7. Попрати штори й тюлі з використанням очищувальних засобів.

8. Під час прибирання приділити увагу ділянкам за меблями та під ними.

9. За наявності грибка на стінах та підлозі ретельно обробити дані поверхні спеціальними антигрибковими спреями.

10. Приділити увагу очищенню дрібних предметів (пульт від телевізора, комп’ютерна мишка, клавіатура тощо).

Важливий та заключний пункт – провітрити приміщення. Це слід робити регулярно, не лише після прибирання, однак після прибирання впустити свіже повітря у приміщення є просто необхідним. Після цього не зайвим буде додати природних запахів. Ще в давнину наші предки боролись з бактеріями та вірусами за допомогою різноманітних трав й розміщували у будинках листя лаванди, евкаліпту, розмарину тощо. На сьогоднішній день існує безліч варіантів ароматичних паличок та ефірних масел, використання яких допоможе не лише забезпечити приємний запах у будинку, а й провести додаткову профілактику.

 

Повернутись
Зворотній зв'язок