Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Безкаркасні меблі – комфортна краса
  16.01.2017

В модерному світі існує безліч можливостей зробити свій будинок не тільки витонченим, але й зручним. Безкаркасні меблі – саме одна з таких можливостей.

Дивовижний світ дизайну перебуває в безперервному розвитку, постійно демонструючи нам що фантазія людини безмежна. Однією з найвизначніших подій у цій сфері стала розробка меблів, в яких відсутня тверда основа. М`які крісла та дивани стали винаходом трьох італійських дизайнерів на ім’я Паоліні, Гатті та Теодор, ще в далеких 60-х роках. За мету молоді реформатори мали створення настільки зручного предмету для сидіння, яке б саме підлаштовувалося під людину. І ця, на перший погляд, шалена ідея стала реальністю в надзвичайно простій формі.

Звичайно, перша модель безкаркасних меблів мала купу недоліків в силу своєї юності. Вона була доволі важка і зовсім ненадійна, адже в якості наповнювача використовувалася вода, а для зовнішньо оббивки – певний вид пластику. З плином часу і зосередженою роботою майстрів, перше м’яке крісло «подорослішало», і вже в 1968 році  матеріалом для його наповнення став спінений пластик, який  поміщався в чохол з щільної тканини.

Практичність і стиль в одному предметі

На сьогодні, безкаркасні меблі мають величезну популярність, що цілком зрозуміло, адже їх переваги насправді дуже значні. Так, наприклад, легка вага (зазвичай 3-8 кг) і відсутність проблем у пересуванні приваблюють тих, хто не любить ускладнювати собі життя. Також однією з найважливіших особливостей даного типу меблів є високий рівень безпеки , що дуже важливо там де є діти. Жодних гострих кутів або твердих ніжок, лише екологічно чистий пінополістирол, який зберігає тепло і форму вашого тіла, забезпечуючи при цьому максимальний комфорт.

Функціональність безкаркасних меблів також підтверджує їх довговічність, оскільки в них немає деталей які могли б ламатися або зношуватися. Зазвичай в пошивці верхнього чохла для крісла або диванів використовують найбільш міцні тканини, такі як вельвет, замінник шкіри, джинсову та спеціальну меблеву тканини. Подібний вибір матеріалів дає гарантію того, що меблі не будуть зношуватися і рватися, а також це дає можливість самому зшити саме таку оббивку, яка буде ідеальна для вас. Окрім цього, всі чохли обов’язково мають одну або дві змійки, отже їх легко прати або ж змінювати в залежності від типу інтер’єра і вашого особистого настрою.

Найважливіше – здоров’я

Дуже важливо для нашого ритму життя мати можливість розслабитися і відпочити вдома після напруженого дня. А що може бути приємніше ніж впасти в м’яке крісло і не відчувати жодного дискомфорту? Безкаркасні меблі є не тільки зручним предметом інтер’єру, але і несуть безпосередню користь для здоров’я спини та шиї, знімаючи напругу та відчуття скутості в м’язах.

Не дивлячись на всі переваги м’яких меблів, варто відзначити, що з часом якісні характеристики наповнювача стають гіршими, особливо за активного користування. Кульки пінополістиролу втрачають об’єм та еластичність, тому не завадить мінімум раз на рік замінювати або ж підсипати наповнювач. До речі, альтернативою пінополістироловим гранулам може стати звичайний поролон.

Переваги безкаркасних крісел та диванів дійсно значні, але традиції створення корпусних меблів продовжують активно розвиватися і дивувати новими рішеннями. Ніжні та екстравагантні, витонченні та строгі, в інтернет магазині Bristol ви можете купити меблі, які будуть виключним чином підкреслювати вашу індивідуальність.

Повернутись
Зворотній зв'язок